2024. augusztus 2., péntek

Így kell járni…

Vasárnap Bácsfeketehegyen kezdetét veszi az ötszemeszteres néptáncoktatói képzés

Így kell járni... elnevezésű ötszemeszteres néptáncoktatói képzés keződik, melyre egész Vajdaság területéről 109 fő jelentkezett.

Sok múlik a szakavatott, jól képzett oktatókon (Archív fotó)

Sok múlik a szakavatott, jól képzett oktatókon (Archív fotó)

A szervezők a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. A vasárnapi, egésznapos találkozó – amelynek a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület székháza ad otthont – két részből áll majd. Délelőtt a középiskolások, míg délután az egyetemista, felnőtt korosztály hallgathat meg különböző témájú előadásokat.

Az előadásokat a képzés vezetője, Lévai Péter Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, nívódíjas táncművész és mesterfokú néptáncpedagógus, a budapesti székhelyű Magyar Táncművészeti Egyetem mestertanára, továbbá dr. Bárkányi Ildikó főmuzeológus, néprajzkutató, a szegedi Móra Ferenc Múzeum általános igazgatóhelyettese és dr. Varga Sándor néprajzkutató, etnológus, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszékének adjunktusa, az MTA BTK Zenetudományi Intézetének tudományos munkatársa tartják majd.

A rendezvény a járványügyi előírások betartásával fog megvalósulni. A képzés a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.