2024. augusztus 1., csütörtök

Hatvanöt év, 65 képzőművész kiállítása

A Vajdasági Képzőművészek Egyesületeinek Szövetsége 1951 óta kisebb kihagyásokkal szinte minden évben megszervezte Újvidéken éves kiállítását. A 65. kiállításon 65 művész állította ki egy-egy munkáját két kiállítótérben. Az alkotások rendkívül eltértek egymástól, voltak grafikák, installációk, de a klasszikusabb festmények is megtalálhatóak voltak.

Az ilyen kiállítások megfelelő alkalmak arra, hogy tájékozódjunk a vajdasági képzőművészek munkáiról. Az alkotók több témát is érintettek, mint például a nőiség kérdése, a természetvédelem vagy a magányosság. A művek közt egyaránt találhattunk klasszikus festészeti elemekkel kidolgozott munkákat, grafikákat, de helyet kaptak az installációk és a szobrok is.

A legutóbbi éves kiállítás 2016-ban volt, éppen ezért is jelentős, hogy újból megrendezésre került egy ilyen esemény, hiszen így ismételten láthatunk egy keresztmetszetet a vajdasági képzőművészetből.

A kiállítás egy hónapon keresztül tekinthető meg a szövetség (SULUV) galériájában és az Újvidéki Művelődési Központ Kis Képzőművészeti Szalonjában.