2024. szeptember 3., kedd

Csaknem 40 százalékkal zuhant az észak-amerikai mozik látogatottsága

Sem egy hiperintelligens robot, sem Vince Vaughn nem tudta megmenteni az észak-amerikai mozikat, amelyeknek bevétele ezen a hétvégén csaknem 40 százalékkal maradt el az egy évvel ezelőttitől.

Neill Blomkap korhatáros scifije, a Chappie – melyben Hugh Jackman játszik egy gondolkodni és érezni megtanuló robotrendőrt – mindössze 13,3 millió dollárt hozott forgalmazása első hétvégéjén. Ez a mélypontot jelenti a rendező esetében, akinek előző két filmje, az Elysium – Zárt világ, illetve a District 9 még 30, illetve 37 millió dolláros bevétellel indított.

A nézők kedvező demográfiai megoszlása alapján a forgalmazó, a Sony mindazonáltal bizakodó a 49 millió dollárba került produkció megtérülését illetően.

Ennél is rosszabbul kezdett a Vince Vaughn főszereplésével forgatott, Üzlet bármi áron című vígjáték, amelynek csalódást keltő 4,8 millió dolláros bevétele csak a 10. helyhez volt elég.

Biztatóan indult viszont a harmadik helyezett Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel című nyugdíjaskomédia, amely 8,6 millió dollárt hozott első hétvégéjén annak dacára, hogy csak minden második moziban játszották.

Kereken 10 millió dollárral a második helyen végzett Will Smith Focus – A látszat csal című romantikus filmje, amelynek bevétele azonban 46 százalékkal zuhant az első hétvégéjéhez képest.

A másodikról a negyedik helyre csúszott vissza a Kingsman: A titkos szolgálat című thriller, amely negyedik hétvégéjének 8,3 millió dollárjával immár összesen 98 dollárt fialt.

Ötödik hetében is még hétmillió dollárt hozott a Spongyabob: Ki a vízből! című animáció, amely így az ötödik lett a ranglistán, és már 149 millió dollár összbevételt termelt.

A szürke ötven árnyalata című erotikus film 5,6 millió dollárral a hatodik helyen tartotta magát, és a bemutatása óta eltelt egy hónap alatt 156,4 millió dollárt hozott.