2024. július 20., szombat

A zombori Doktor Nušić a legjobb előadás

A zombori Népszínház és a Kruševaci Színház koprodukciójában, Branislav Nušić szövegének Kokan Mladenović átdolgozásában és rendezésében készült Doktor Nušić című darab lett a Rakovicán megtartott Fesztiválgyőztesek fesztiválja abszolút győztese. A rendezvényre az év során megtartott színházi fesztiválok legjobbjai kapnak meghívást, hogy egy helyen legyenek láthatók a legkiemelkedőbb előadások. Emellett verseny jellege is van, így a legjobbak közül választják ki a legjobbat.

A zombori előadás zárta a múlt vasárnap a fesztivált, a szakmai zsűri és a közönség is legjobbnak szavazta a bemutatásra került öt színmű közül, a szemle legjobb férfi színészévé pedig a zombori Saša Torlakovićot kiáltották ki.

Az idei szemle szelektora Milovan Zdravković volt, a szakmai zsűri tagjai pedig Radmila Đuričin (elnök), Željko Hubač és Ana Sofrenović.

A ritkán játszott DR. című Nušić-szatíra a Minden eladó! alapelv mentén igazán ma időszerű, amikor a tudatlanság és bunkóság diktálja az „új társadalmi értékeket”, amikor eladó a diploma, a barátság, a szerelem, ügyeskedőknek és rátermetleneknek áll a világ.