2024. július 16., kedd
ALPESISÍ-VB

A tizenhatodikról az elsőre!

Henrik Kristoffersen norvég síző kivágta a rezet a Franciaországban tegnap befejeződött alpesisí-vb utolsó napján. A norvég ugyanis 16. volt a műlesiklás első futamában, a másodikban viszont a legjobb időt siklotta, és megérdemelten nyerte el pályafutása második aranyérmét. Kellett ehhez ugyan az első futamban legsikeresebb Manuel Feller, Lucas Braathen vagy a címvédő Sebastian Foss-Solevag betlizése is. Nem hibázott viszont a görög Alekszandrosz Joanisz Ginisz, aki az ezüsttel hazája első érmes alpesi sízője lett.

Henrik Kristoffersen győzelmére senki nem számított (Fotó: Beta/AP)

Henrik Kristoffersen győzelmére senki nem számított (Fotó: Beta/AP)

A női műlesiklásban váratlan bajnokot avattak a 28 éves kanadai Laurence St-Germaine személyében, aki pályafutása során először állhatott dobogóra, a világkupában is az eddigi legjobbja egy 6. helyezés volt. Az amerikai Mikaela Shiffrin úgy csúszott le a második helyre, hogy a második futamban, a 30 legjobbat számítva, a második leggyöngébb időt siklotta.

Az éremlistán Svájc nyert 3, 3, 1-es mérleggel, következik Norvégia 2, 3, 4, az USA 2, 2, 0, Olaszország 2, 1, 1 és Kanada 2, 0, 2 stb.

Méribel, nők, műlesiklás: 1. Laurence St-Germain (kanadai) 1:43,15, 2. Mikaela Shiffrin (USA) 1:43,72, 3. Lena Dürr (német) 1:43,84 perc stb. Courchevel, férfiak, műlesiklás: 1. Henrik Kristoffersen (norvég) 1:39,50, 2. Alekszandrosz Joanisz Ginisz (görög) 1:39,70, 3. Alex Vinatzer (olasz) 1:39,88 perc stb.

Nyitókép: Henrik Kristoffersen győzelmére senki nem számított (Fotó: Beta/AP)