2024. október 7., hétfő

Rangadók hétvégéje

FOCIAJÁNLÓ

A labdarúgás szerelmesei nem panaszkodhatnak a hétvégi programra, hiszen a televíziónak köszönhetően az öt rangadóból négyet megnézhetnek. Egyelőre úgy néz ki, hogy a kivétel a C.zvezda–Partizan találkozó lesz, ugyanis péntek délutánig egyik csatorna sem jelezte, hogy élőben közvetítené a 137. örökrangadót, amely szombaton 16.15-kor kezdődik. A Marakanán eddig 67-szer játszottak egymás ellen a csapatok, és a piros-fehérek a sikeresebbek: 35-ször nyertek, 20 döntetlen és 12 vereség mellett, a gólkülönbség 113:73. A Partizan az utóbbi évek sikereit szeretné folytatni, ugyanis az elmúlt 21 hónapban ötször találkozott a két csapat, s a két döntetlen mellett három Partizan-győzelem született.

A másik négy derbi közül a Sporting–Benfica sokkal kisebb figyelmet érdemel, mint a liverpooli (Everton–Liverpool) és a londoni (Arsenal–Chelsea) rangadó, valamint a Real Madrid és a Barcelona összecsapása. Moyes, a kiesési zónához közel álló, 14. Everton vezetőedzője a mérkőzéssel kapcsolatban azt mondta: elsősorban a futballistáké a felelősség, ő azonban vállalja a felelősséget azokért a játékosokért, akiket pályára küld vasárnap. Minden bizonnyal a fordulót záró összecsapás tartogatja a legnagyobb izgalmakat, az ötpontos előnnyel éllovas Chelsea ugyanis a jó formában lévő Arsenalhoz látogat, igaz, a jelenleg harmadik Ágyúsok a legutóbbi körben egygólos vereséget szenvedtek a Sunderlandtől.

Ronaldo, a Real Madrid aranylabdás támadója és Messi, a bajnoki címvédő Barcelona csatára is felépült sérüléséből, így mindketten készen állnak az El Clasicóra. Pellegrini, a királyi gárda chilei szakvezetője elismeri, hogy az elmúlt időben nem kápráztatták el a madridi szurkolókat, ugyanakkor úgy gondolja, a csapat nem futballozik rosszul. Guardiola, az elmúlt szezonban a bajnoki cím mellett a Király-kupát és a BL-t is megnyerő katalánok trénere bízik benne, hogy Messi pályára léphet vasárnap a Camp Nouban, egyúttal reméli, hogy a szerdai, Inter elleni BL-siker erőt ad a csapatnak a listavezető Madrid legyőzéséhez.

SZOMBAT

15 óra, Sport1: FTC–MTK (Ligakupa)

16 óra, SZRTV2: Portsmouth–Man. Utd.

16 óra, Sport2: Celtic–St. Mirren

18.25, SZRTV2: Aston Villa–Tottenham

20 óra, Sport1: Valencia–Mallorca

20.45, Sport2: Genoa–Sampdoria

22 óra, Sport1: Sevilla–Malaga

22.45, Sport2: Sporting–Benfica (felvételről)

VASÁRNAP

14.30, SZRTV2: Everton–Liverpool

15 óra, Sport1: Inter–Fiorentina

17 óra, SZRTV2: Arsenal–Chelsea

17 óra, Sport1: Lens–Marseille

17.30, Sport2: Debrecen–ZTE

19 óra, Sport1: Barcelona–Real Madrid

20.45, Sport2: Catania–Milan

21 óra, Sport1: Atl. Madrid–Espanyol

23 óra, Sport1: Porto–Rio Ave (felvételről)