2024. október 7., hétfő

Hogyan lehet belépőjegyhez jutni?

LABDARÚGÁS – 2010-ES VB
A 2006-os németországi világbajnokság belépőjegyei

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) arról értesítette a Szerbiai Labdarúgó-szövetséget, hogy a jövő évi dél-afrikai világbajnokság három csoportmérkőzésére Szerbia összesen 12 400 belépőt kapott. Szerbia összesen 15, a nyomtatott sajtóban és az internetes honlapoknak dolgozó újságírót akkreditálhat a 2010-es vb-re, s 5 fotóst küldhet az eseményre. A FIFA-tól kapott értesítés alapján a szerb szurkolók a Ghána elleni mérkőzésre 4009, a Németország ellenire 4276, az Ausztrália ellenire pedig 4098 belépőre tarthatnak igényt. Ez azt jelenti, hogy minden mérkőzés esetében Szerbia a belépők 12 százalékát kapja. Belépőjegyet az a személy vásárolhat, aki nagykorú, rendelkezik szerb útlevéllel, vagy állandó szerbiai lakhellyel, s egy személy maximum négy belépőt vásárolhat. A csoportmérkőzésekre szóló belépőjegyek 88 és 220 dollár közötti áron lesznek majd kaphatóak, s a kieséses szakaszban minden forduló után nőnek majd a jegyárak, s a döntőre szóló belépőkért 440 és 990 dollár közötti összeget kell majd fizetni.

Az árak: 1. kategóriás – 176, 2. kategóriás – 132, 3. kategóriás – 88, a rokkantaknak – 22 (az árak amerikai dollárban vannak).

Ami a jegyvásárlást illeti, az érdeklődők háromféleképpen juthatnak belépőhöz.

1. A Szerbiai Labdarúgó-szövetség egy külön „csapatot” alapított meg, amelynek a feladata a belépőjegyek eladása lesz. Rajtuk keresztül december 27-ig lehet belépőjegyet előjegyezni, méghozzá vagy személyesen a belgrádi székhelyen (Terazije 35.), vagy a következő telefonszámokon: 011/32-33-447 és 011/32-46-208

2. A szövetség honlapjának nyitólapján, a jobb felső sarokban található egy ablak (internetes jegyrendelés), amelyre kattintva megjelenik majd a formanyomtatvány, valamint a fizetési lehetőségekről és a sűrűn feltett kérdésekre adott válaszokat is elolvashatják. A honlap szerint ez a módszer december 6-án kellett volna, hogy kezdődjön, ám ez nem történt meg. A jegyrendelés e módja január 13-ig működik.

3. Azoknak az országoknak, amelyeknek a válogatottjai részt vesznek a világbajnokságon, a FIFA elkészített egy egységes űrlapot, amelyet az SZLSZ székházában lehet átvenni és postán, faxon vagy e-mailben kell visszaküldeni, legkésőbb január 10-ig.

Bővebb információ a www.fss.rs honlapon vagy a ticketing@fss.rs e-mail címen kapható.