2024. október 7., hétfő

Romániai sikerek

ASZTALITENISZ

A 14 éves fiúk versenyének dobogósai (balról jobbra): Spelbs Alin, Nagynémedi Valentin, Ivor Katić és Halász Krisztián

A hétvégén Újvidéken rendezték meg a hagyományos újévi tornát, amelyre a legjobb szerbiai versenyzőkön kívül Romániából, Ausztriából, Montenegróból, Macedóniából, Magyarországról és Bosznia-Hercegovinából érkeztek asztaliteniszezők. A versenyen a romániai játékosok voltak a legsikeresebbek, akik csak a 12 éves fiúk kategóriájában nem szereztek érmet. Hogy miért és mivel jobbak a fiatal romániai játékosok a szerbiai versenyzőktől, arra nagyon egyszerű a válasz: míg a júliusi korosztályos Európa-bajnokságon szereplő serdülő válogatott két játékosa, Szőcs és Ciobanu egy hónapra Kínába megy edzőtáborba, a 14 évesek között első helyezett Bálind Bernadett a székvárosi torna után azonnal Brassóba utazott edzőtáborba, addig Szerbiában a téli szünet idejére egyelőre nem szerepel semmilyen közös edzőtábor az utánpótlás versenyzők programjában.

Nem mellékesen a prágai serdülő Eb-n a Fenyvesi, Gyurcsik, Radonjić, Truzsinszki csapat az elődöntőben 3:2-re győzte le a Szőcs és Ciobanu alkotta romániai együttest. A győzelem már akkor is szenzációnak számított, s ha ezt az eredményt a jövőben is megismételnék, akkor a felkészülési feltételek ismeretében nyugodtan beszélhetünk majd csodáról.

Eredmények, fiúk, 10 éves korig: 1. Splebs Florin (Románia), 2. Vladut Cilianu (Románia), 3–4. Miskolczi Kristóf (Horgos) és Kovács Richárd(Topolya).

12 éves korig: 1. David Klauss (Ausztria), 2. Vladimir Janićijević (STAK – Belgrád), 3–4. Stefan Popović (STAK)és Nikola Radović (STAK).

14 éves korig: 1. Nagynémedi Valentin (Obilić – Törökkanizsa), 2. Spelbs Alin (Románia), 3–4. Halász Krisztián (Obilić) és Ivor Katić (Nagykikinda).

Lányok, 10 éves korig: 1. Danijela Perić (Rapid – Nikolinci), 2. Rada Kristina (Románia), 3–4. Dragana Vignjević (Obilić – Törökkanizsa) és Simina Bibirica (Románia).

12 éves korig: 1. Lupu Diana (Románia), 2. Ágoston Tamara (Zenta), 3–4. Bogdana Trifu (Románia) és Crisan Bianka (Románia).

14 éves korig: Bálind Bernadett (Románia), 2. Makszuti Anetta (Zenta), 3–4. Fenyvesi Anna Zsófia, (Topolya) és Truzsinszki Viktória (Topolya).

Zentai és temerini győzelem

A II. Liga 8. fordulójának utólag lejátszott mérkőzésén a címvédő Zenta, ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot a Csóka elleni mérkőzésen. A hazaiak soraiba két év kihagyás után győzelemmel tért vissza Igor Vorgić. Megszerezte első győzelmét a Temerin, amely saját közönsége előtt 4:1-re nyert a Dunacséb ellen.

II. Liga, 8. forduló, utólag lejátszott mérkőzésen: Csóka–Zenta 3:4 (Nagy–Takács 3:1, Komlušan–Sóti 2:3, Mészáros T.–Tőke 0:3, Nagy/Komlušan–Sóti/Tőke 0:3, Nagy–Sóti 3:2, Vorgić–Takács 3:2, Komlušan–Tőke 0:3), Temerin–Dunacséb 4:1 (Nagynémedi–Mellik 0:3, Pető–Subotić 3:2, Karácsonyi–Čipak 3:0, Pető/Nagyidai–Subotić/Mellik 3:2, Nagyidai–Subotić 3:1).