2024. július 18., csütörtök

Fitparádé családoknak, sztárvendégekkel

Budapesti tudósítónktól

Debrecenből Budapestre költözik az idén a magyarországi mellett nemzetközi hírnévvel is rendelkező Fitparádé. A kétnapos rendezvény, amelyet ma (szombaton) és holnap tartanak, egyúttal egy új sportközpont nyitóünnepsége is lesz, s ezzel együtt a neve is megújul: Hegyvidék Fitparádé címmel fut a versenysorozatnak otthont adó fővárosi önkormányzatnak köszönhetően.

Amíg Budapesten az elmúlt húsz évben tucatjával zárták be a sportpályákat, s amíg az országban (részben) kormányzati segítséggel csak egyetlen ilyen jellegű objektumot, a Papp László Sportarénát építették meg az elmúlt hat évben, addig a főváros XII. kerülete önerőből készíttette el Budapest második legnagyobb és a város budai oldalának ténylegesen legnagyobb sportközpontját – jelentette ki Pokorni Zoltán polgármester. A Mom Park tőszomszédságában kapott helyet a 13 ezer négyzetméteres objektum, amely sportpályáknak, mobil lelátóknak, fedett úszómedencéknek, élményfürdőnek, szaunáknak, wellnesstermeknek ad otthont. Pokorni elmondása szerint a sportközpont nem a versenysportnak kíván otthont adni, hanem a polgároknak, gyerekeknek, akik egyszerűen szeretnek mozogni.

Balról jobbra: Pokorni Zoltán, S. Buranits Ildikó és Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón

A centrum egyúttal alkalmas komoly- és könnyűzenei koncertek, nagyobb létszámú érdeklődő figyelmére számító események megtartására is, s így lehetőséget kínál, hogy az ilyen jellegű rendezvények immár Budán is helyet kapjanak. Büszkék vagyunk, hogy a Fitparádét sikerült elcsábítanunk Kósa Lajostól, a debreceni polgármestertől, hiszen a csarnok megnyitásának rangját nagyban emeli egy ilyen színvonalas, jól kipróbált, jól bejáródott rendezvény – mondta Pokorni Zoltán.

A Fitparádé fővédnöke az egykori Fidesz-kormány egykori sportminisztere, Deutsch Tamás, aki a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta: 2002 óta jelentősen visszaesett a sportolásra alkalmas pályák, központok építése a korábbi évekhez viszonyítva. Lehet szép szavakkal elmondani, hogy mennyire fontos a felnövekvő nemzedékek egészsége, hogy nemzeti önazonosság-tudatunk szempontjából milyen jelentős a magyar sport nemzetközi eredményessége, de ha nem épülnek sportpályák, uszodák, akkor ezek csak szép szavak maradnak – mondta az egykori sportminiszter.

S. Buranits Ildikó, a Fitparádé szervezőgárdájának központi alakja elmondta: a rendezvény koncepciója az elmúlt évekhez képest némileg változott: a szabadidősportra, életmódra koncentrálnak, a családokat helyezik az események középpontjába. Rendezvényünket az egészséges életmódra való nevelés alapgondolatára építjük úgy, hogy aktív sportolókat helyezünk a középpontba és így kívánunk példát mutatni mindenkinek – hangsúlyozta Buranits Ildikó. Elmondása szerint a Fitparádénak sztárvendégei is lesznek, akik a Fitexpo mindkét napján a Pump & Flex magazin standján dedikálnak. Flex Wheeler testépítő egy új oldaláról mutatkozik meg: harcművész-bemutatót és szemináriumokat is tart. A vasárnapi hivatalos IFBB-program keretében Victor Martinez, a Dominikai Dominátor mutatja be egy show-műsor keretében izmait. A Hegyvidék Fitparádé fittszépségversenye a Timea Majorova Fit & Beauty Model World. Ennek a versenynek a győztese egy amerikai címlapfotózást nyer. Természetesen az új sportcentrum avatásán Timea Majorova is részt vesz sztárvendégként.

Az első nap a fitnesz, a wellness, a tánc és a szépség napja lesz: szombaton tartják a fitmodell szépségversenyt, a férfi és női szkanderbajnokságot, a Happy Dance táncversenyt, különböző küzdősport-bemutatókat és a pump&run versenyt. A vasárnap az állhatatosság, az ügyesség és a kitartás jegyében zajlik majd: ekkor tartják meg többek között az EFX Louie Koncz Emlékkupát, az IFSA Strongman Magyar Bajnokságot, a fekvenyomó- és push-pull lifting bajnokságot. A nevezettek között a 4–64 éves korosztály képviselteti magát.

Timea Majorova, azaz Major Tímea, a többszörös fitneszkirálynő