2024. október 8., kedd

Bosi Szabadkán járt

ASZTALITENISZ

Az olasz nemzetiségű Stefano Bosi, az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) elnöke a szabadkai Aleksandar Matković, a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (STSS) meghívására a hétvégén Szabadkára látogatott, ahol egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ETTU is hozzájárul majd annak az új teremnek a felépítéséhez, amely a kiserdei sportcsarnok emeleti részén lesz, s amelyet az asztaliteniszezők számára készítenek. Az ETTU elnökét Saša Vučinić, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, szabadkai sportfelelős fogadta: az előbbi egy órát, az utóbbi pedig az ETTU hivatalos zászlaját kapta ajándékba. Bosi arra biztatta a szabadkai városvezetést és a szerb asztalitenisz jelenlegi elnökét, hogy amennyiben a feltételek adottak lesznek, Szabadka pályázzon korosztályos Európa-bajnokság megrendezésére.

Aleksandar Matković, az STSS elnöke, Stefano Bosi, az ETTU első embere, Saša Vučinić, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, sportfelelős

Tóth Kriszta elődöntőig jutott

Nem jutott döntőbe Tóth Krisztina az asztaliteniszezők Pro Tour-sorozatának németországi állomásán, a Berlinben megrendezett versenyen, miután az elődöntőben ötjátszmás csatában alulmaradt az osztrák színekben versenyző Liu Jiával szemben. Az osztrák hírügynökség jelentése szerint a magyar játékos csak az első játszmát tudta megnyerni, a folytatásban már Liu volt a biztosabb kezű.

Eredmények férfiak, egyéni, elődöntő: Boll (német)–Cseung (hongkongi) 4:0, Csuang (tajvan)–Jiang (hongkongi) 4:3. Döntő: Boll–Csuang 4:1.

Női egyéni, elődöntő: Liu Jia (osztrák)–Tóth Krisztina 4:1, Stefanova (olasz)–Wu (német) 3:4. Döntő: Liu Jia–Wu 4:1.