2024. október 8., kedd

Mindent vagy semmit

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Két szenzációs eredménnyel kezdte a Bajnokok Ligája szereplését a Kolozsvár együttese, hiszen a romániai csapat előbb Rómában nyert a város nevét viselő együttes ellen 2:1-re, majd saját közönsége előtt gólnélküli döntetlent játszott a tavalyi kiírás döntősével, az angol bajnokság éllovasával, a Chelsea-vel. Utána azonban következett két vereség a Bordeaux ellen, így a Pászkány Árpád tulajdonában levő csapat az 5. forduló előtt a csoport utolsó helyén áll. Ez azonban nem akkora katasztrófa, ha egy pillantást vetünk a sorrendre, ugyanis a Chelsea-nek három, a Romának és a Bordeaux-nak pedig csak két ponttal gyűjtött többet a Kolozsvárnál. Az erdélyi együttes labdarúgója, Euegn Tica a ma esti, Roma elleni mérkőzést úgy jellemezte, hogy „Mindent vagy semmit”, mivel, ha kikapnak az olasz csapattól, akkor nagyon távol kerül(het)nek az UEFA-kupát jelentő harmadik helytől, ha azonban győznek, akkor még az is megtörténhet, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutnak.

Németországban hófedte pályán edzettek a brémai Werder labdarúgói a ciprusi találkozó előtt

A győzelemért a gárda egyik hőse, a Roma ellen kétszer eredményes argentin Juan Culio is vállalná a játékot. A szélső izomhúzódást szenvedett a hétvégén a Pandurii Targu Jiu elleni bajnoki találkozón, amelyen a címvédő Kolozsvár meglepetésre 2:1-es vereséget szenvedett. A Roma az utóbbi időben egyre jobban játszik, de a kolozsvári meccsen nem számíthat a veterán Panuccira, aki térdsérülése miatt nem léphet pályára.

Csak a győzelem tarthat versenyben minket - mondta a támadó középpályás Trica. – Biztos vagyok abban, hogy a legjobb formánkat mutatjuk majd az olaszok ellen. Eddig négy pontot szereztünk, pedig semmi esélyt sem adtak nekünk, bízom abban, hogy ismét legyőzzük a Romát.

Maurizio Trombetta, a kolozsvári csapat olasz nemzetiségű trénere Trica mellett a Rosenborgtól érkezett Yssouf Konéban bízik leginkább:

Mindkét játékos képes eldönteni egy találkozót, Kone pedig egyre jobb formába lendül. A hazai pálya mellett az is elony számunkra, hogy továbbra sincs veszítenivalónk. A nyomás a Romára nehezedik, hiszen náluk kötelezo elvárás a továbbjutás.

A csoport másik mérkőzésén a Bordeaux a statisztika alapján nem sok jóra számíthat a Chelsea ellen, mivel a francia csapat az utolsó hat mérkőzésén, amikor angol csapat ellen játszott, elveszítette. Igaz, a londoniak franciaországi mérlege sem éppen irigylésre méltó, ugyanis a három mérkőzésükön csak egyszer tudtak nyerni, igaz négy éve Párizsban simán, 3:0-ra győztek a PSG ellen.

A B csoportban a brémai Werderre igen nehéz vendégszereplés vár Cipruson, annál is inkább, mivel a csapat tagjai nem nagyon tudtak készülni a ma esti találkozóra, ugyanis a hóesés teljesen beborította a Werder pályáját, így a játékosok inkább csak csúszkáltak az edzésen, s arra figyeltek, nehogy megsérüljenek. A németek számára biztosan furcsa lesz az is, hogy amíg Németországban 0 fok Celsius körüli hőmérséklet volt, addig Cipruson 18 fok Celsiusszal melegebb idő várja majd őket.

A C csoportban a már továbbjutott Barcelona és Sporting egymás ellen lépnek pályára, s nagy kérdés, hogy a katalánok edzője, Guardiola ezúttal bizalmat szavaz-e majd a szerb származású Bojan Krkićnek, aki nemrég kijelentette, elégedetlen a pályán töltött idővel, s ha ez nem változik, akkor a téli átigazolási időszakban szeretné, ha a klub kölcsönadná egy másik klubnak.

A D csoportban az Atlético Madridnak és a Liverpoolnak egy döntetlen is elég a PSV Eindhoven és a Marseille ellen, ám nehéz elképzelni, hogy a spanyol és az angol gárda is döntetlenre játszik majd, annál is inkább, mivel az Európai Labdarúgó-szövetség igen szépen jutalmazza a győzelmet a döntetlennel szemben, s az sem mellékes, hogy melyik csapat jut az első, és melyik a második helyen a nyolcaddöntőbe.

A mai program, 5. forduló, A csoport: Bordeaux–Chelsea, Kolozsvár–Roma. A sorrend: 1. Chelsea 7, 2. Roma 6 (7:5), 3. Bordeaux 6 (4:8), 4. Kolozsvár 4 pont. Az utolsó forduló párosítása: Chelsea–Kolozsvár, Roma–Bordeaux.

B csoport: Anorthoszisz Famaguszta–Werder Bremen, Inter–Panathinaikosz. A sorrend: 1. Inter 8, 2. Anorthoszisz Famaguszta 5, 3. Panathinaikosz 4, 4. Werder Bremen 3 pont. Az utolsó forduló párosítása: Panathinaikosz–Anorthoszisz, Werder Bremen–Inter.

C csoport: Sporting–Barcelona, Sahtar Donyeck–Basel. A sorrend: 1. Barcelona 10, 2. Sporting Lisboa 9, 3. Sahtar Donyeck 3, 4. Basel 1 pont. Az utolsó forduló párosítása: Basel–Sporting, Barcelona–Sahtar Donyeck.

D csoport: Atlético Madrid–PSV Eindhoven, Liverpool–Marseille. A sorrend: 1. Atlético Madrid 8 (7:3), 2. Liverpool 8 (7:4), 3. Marseille 3 (5:6), 4. PSV Eindhoven 3 (3:9) pont. Az utolsó forduló párosítása: PSV Eindhoven–Liverpool, Marseille–Atlético Madrid.