2024. október 8., kedd

Gabrić az élen

SPORTMIX

SAKK

A héten lejátszották Topolya város nyílt bajnokságának 5. fordulóját is, amely után Goran Gabrićáll az élen.

A 4. forduló: Jovanović–Kaszás 1:0, Vidić–Tovilović remi, Mamužić–Sćepanović remi, Szabados–Gabrić 0:1, Ostojić–Petrović remi, Čabarkapa–Nagy 0:1, Pacal–Janjušević 1:0, Pajzer–Aleksić 1:0, Cvetićanin–Vranić 0:1, Kósa–Šakić L. 1:0, Halasi–Šakić Sz. 1:0.

Az 5. forduló: Gabrić–Jovanović 1:0, Tovilović–Mamužić remi, Vranić–Vidić remi, Sćepanović–Kósa 1:0, Nagy–Halasi 1:0, Šokić–Pacal remi, Kaszás–Pajzer 0:1, Petrović–Komáromi 1:0, Kumić–Szabados remi, Janjušević–Ostojić 0:1, Aleksić–Novák 0:1.

A sorrend: 1. Goran Gabrić 4,5, 2–6. Milomir Tovilović, Nagy Attila, Labud Sćepanović, Milan Jovanović, Pajzer István 4, 7–13. Stevan Vidić, Mirko Mamužić, Dragomir Šokić Ljubomir Vranić, Bojan Petrović, Miljan Petrović, Pacal Mihály 3,5 pont.

A következő forduló (ma): Sćepanović–Gabrić, Pajzer–Nagy, Jovanović–Tovilović, Viidć–Pacal, Mamužić–Vranić, Ostojić–Šokić, Kósa–Petrović, Halasi–Kumić, Szabados–Kaszás, Čabarkapa–Zlatić, Novák–Šakić L., Rózsa–Tomik.

TENISZ

Ivanović házat és tornát vesz?

Ha a vele kapcsolatos legújabb hírek valósnak bizonyulnak, akkor Ana Ivanović valóban komoly átalakuláson esett át, és a szegyellős tenisztiniből rátermett üzletkisasszonyá változott. Tudott és bizonyított, hogy Sarapovával együtt az ő szponzori szerződései a legerősebbek, s hogy esetében a pénz nagy iramban dől a házhoz. Mint általában, nem a kereset a gond, hanem annak befektetése. Ana első dolga a személyes kényelem biztosítása volt, hisz állítólag Mallorcán 4,5 millióért 900 négyzetméteres villát vásárolt, második akciója pedig egy belgrádi WTA torna megszerzése lehet. Külföldön már arról cikkeznek, hogy Ivanović megveszi a linzi torna engedélyét, s ez esetben október 12-én Belgrádban gyülekezne a női tenisz elitje. Az időpont nagyszerű, hisz ekkor még javában tart a harc a Mestertornáért és a díjalaptól függetlenül, amely csak 220.000 dollár, szavatolt lenne a roppant erős mezőny.

NBA LIGA

Rivers harmadszor zsinórban

A Boston megszerezte zsinórban kilencedik győzelmét, a sorsdöntő pedig Paul Pierce 17 pontja volt a harmadik negyedben. A szép sorozat eredménye az is, hogy Doc Rivers edzőt november legjobbjának kiáltották ki, ami az áprilisival és májusival együtt zsinórban már harmadik ilyen elsősége.

Eredmények: Charlotte–Minnesota 100:90, Boston–Orlando 107:88, Golden State–Miami 129:130. (cs.)

VÍZILABDA

Ma hétközi forduló

A szerb vízilabdakupa 8. fordulója lesz ma műsoron. A második félidény első köre nem sok izgalmat rejteget, hisz a veretlenül éllovas Vojvodina 21 órától a Student, ugyanebben az időpontban pedig a 2. helyezett Niš a Becsét fogadja, s a vendéglátók nagy arányú győzelmén kívül minden más eredmény bombameglepetés lenne. A Šabac–ŽAK alsóházi rangadón csak vigaszpontokért folyik a csata, hisz egyikük sem juthat már be a ligába, míg a Beograd és a TENT mérkőzése a 3-5. hely közötti sorrendért folyik.