2024. október 8., kedd

Sevillában a Partizan

LABDARÚGÁS – UEFA-KUPA

A belgrádi Partizan minden matematikai esélyét elveszítette, hogy az UEFA-kupában továbbjusson a csoportból, a fővárosi fekete-fehérek ennek ellenére még borsot törhetnek a Sevilla orra alá, ugyanis a spanyol csapatnak igen nagy szüksége van a győzelemre a ma esti mérkőzésen, máskülönben nem valószínű, hogy ott lesz a tavasszal folytatódó egyenes kieséses szakaszban.

A Partizannak a 2008/2009-es idényben ez lesz az utolsó mérkőzése az európai porondon, mivel Slaviša Jokanović együttese az utolsó fordulóban szabad lesz. A Partizan, habár az esélytelen nyugalmával kellene készülnie a találkozóra, ezt nem teheti, ugyanis a csapat a hétvégén kikapott a čačaki Boractól, s jó lenne kiköszörülni a csorbát, s legalább egy pontot szerezni az UEFA-kupában. Ez nem lesz könnyű, ugyanis az edző nem számíthat a csapatkapitány Nenad Đorđevićre, aki sérülés miatt nem léphet pályára. Kérdéses Ivan Stevanovjátéka is, a brazil Juca pedighárom sárga lap miatt nem játszhat.

A mai program, A csoport: Manchester City–PSG, Twente–Schalke. A sorrend: 1. Manchester City 6, 2. Schalke 4, 3. Twente 3, 4. Racing 2, 5. PSG 1 pont.

B csoport: Metaliszt–Olimpiakosz, Hertha–Galatasaray. A sorrend: 1. Galatasaray 6, 2. Metaliszt 4, 3. Olimpiakosz 3, 4. Hertha 2, 5. Benfica 1 pont.

C csoport: Standard Liége–Sampdoria, Sevilla–Partizan (20.45). A sorrend: 1. Standard 6, 2. Sampdoria 4, 3. Stuttgart 4, 4. Sevilla 3, 5. Partizan 0 pont.

D csoport: Szpartak Moszkva–NEC, Udinese–Dinamo Zagreb. A sorrend: 1. Tottenham 6, 2. Udinese 6, 3. Szpartak Moszkva 3, 4. Dinamo Zagreb 3, 5. NEC 0 pont.

A csoportok első három helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.