2024. október 8., kedd

Rossz és gyenge

NŐI KÉZILABDA-EB – MACEDÓNIA

A címben olvasható jelzők közül az első a szervezésre, valamint a magyar csapat játékára utal, míg az utóbbi a látogatottságot tükrözi a Macedóniában zajló 8. női Európa-bajnokságon. A szervezésre többen is panaszkodtak, s Božidar Đurković , a Szerbiai Kézilabda-szövetség főtitkára elmondta, hogy a szerb válogatott a játékosokat szállító autóbusz késése miatt nem ért oda időben az edzésre, a Kontinental szállóban pedig csak az első és a második emeletet újították fel (ahol a dánok és a franciák vannak elszállásolva). Ohridban nincs internetes kapcsolat, s a mérkőzéseken alig vannak nézők, ami nem is csoda, hiszen a macedóniai átlagkeresethez viszonyítva a 25 eurós napi belépőjegyek igencsak drágának számítanak.

A negatívumokhoz sorolható a magyar női válogatott játéka is, hiszen a csapat az első mérkőzésén hatgólos vereséget szenvedett Romániától, amelyet a pekingi olimpián legyőzött. Persze minden rosszban van valami jó: a szakértők véleménye szerint a magyar csapat ennél rosszabbul már nem játszhat...

Eredmények, A csoport, 1. forduló: Magyarország–Románia 21:27, Franciaország–Dánia 23:24. A következő forduló (ma): Románia–Franciaország, Dánia–Magyarország (20.15). B csoport: Norvégia–Spanyolország 21:21, Portugália–Ukrajna 24:38. A következő forduló: Ukrajna–Norvégia, Spanyolország–Portugália.