2024. október 8., kedd

Törölni és hajrázni is tudni kell

VIII. NŐI KÉZILABDA-EB – MACEDÓNIA

Arról már beszámoltunk, hogy a Macedóniában zajló 8. női Európa-bajnokságon a szervezés nem hibátlan, sőt elég sok kívánnivalót hagy maga után, ugyanis késnek a játékosokat szállító buszok (a szerbiai válogatott tagjai a horvátok elleni vereség után 50 percet vártak az utcán a buszra, Ohridban nem működött az internet...), de a macedón szervezők csütörtök este „túlszárnyalták” önmagukat is, amikor bejelentették, hogy a 18.15-re tervezett Szerbia–Németország találkozó 45 perces késéssel kezdődik. Ebben még semmi szenzáció nincs, de az indoklásban már jóval több, ugyanis a hivatalos közlemény szerint a parkett nedvessége miatt kell később kezdeni a találkozót, mivel a „tisztítószemélyzet” (és most tessék figyelni!) rossz irányba törölte fel a padlót!

A horvát Martina Pavićot a macedón Julija Portjanko csak szabálytalanul tudta megállítani

A mérkőzés hét óra körül el is kezdődött, de mint a végén kiderült, nemcsak a parkettet kell tudni jól törölni, hanem egy mérkőzésen jól kell hajrázni is. A 2. fordulóban ez a németeknek sikerült a legjobban, hiszen 31:31-es állásnál a szerb csapat támadhatott, ám Sanja Damjanović hibája után elveszítette a labdát, s az utolsó támadásukat a németek góllal fejezték be, így megnyerték a találkozót, és már továbbjutottak a csoportból.

Časlav Dinčić, a szerb válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy nem a végjátékban kellett volna jobban összpontosítaniuk, hanem már előbb el kellett volna dönteniük a két pont sorsát, amikor vezettek és néhány ziccert kihagytak.

Ha nyertünk volna vagy döntetlennel ért volna véget a mérkőzés, nekünk az utolsó fordulóban akkor is le kellene győznünk a házigazda macedónokat, hiszen csak ebben az esetben juthatunk tovább – mondta Dinčić.

Eredmények, 2. forduló, C csoport: Fehéroroszország–Oroszország 25:29, Ausztria–Svédország 10:24. A sorrend: 1. Oroszország 4, 2. Svédország 3, 3. Fehéroroszország 1, 4. Ausztria 0 pont.

A következő forduló: Ausztria–Fehéroroszország, Oroszország–Svédország.

D csoport: Szerbia–Németország 31:32, Macedónia–Horvátország 31:29.

A táblázat:

1. Németo. 2 2 0 0 57:53 4

2. Horváto. 2 1 0 1 59:57 2

3. Macedónia 2 1 0 1 53:54 2

4. Szerbia 2 0 0 2 57:62 0

A következő forduló (szombaton): Macedónia–Szerbia (20.15), Horvátország–Németország.