2024. október 8., kedd

Dr. House-nak nincs esélye

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA Kiadó hely már nincs, ennek ellenére érdekesnek ígérkeznek a szerdai mérkőzések, mivel nem mindegy, hogy egy csapat az első vagy a második helyen jut tovább

Az utolsó forduló eredményitől függetlenül a Bajnokok Ligája E, F, G és H csoportjában már megvannak a továbbjutó csapatok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a 6. játéknap mérkőzései unalmasak lesznek, s a férfi nem ezúttal engedhet a szebbik nemnek, amely minden bizonnyal, ezen a szerdán is a Dr. House című sorozatot szeretné előnyben részesíteni a labdarúgással szemben. Az E csoportban a címvédő Manchester Unitednek az első helyért a dán Aalborgot kell legyőznie, amely nem érkezik vérmes reményekkel Angliába, annál is inkább, mert ha ki is kap, akkor is folytathatja szereplését az UEFA-kupában. A manchesteri szurkolók számára jó hír, hogy a nemrég Aranylabda-díjban részesülő Cristiano Ronaldo már ismét edzett a csapattal, s úgy néz ki, hogy pályára is lép a dán együttes ellen.

Kedd óta Juande Ramos, a Real Madrid edzője. Nem tudni, hogy mennyire örülnének a madridi hívek, ha az új tréner az általa mutatott 0:0-s végeredménnyel mutatkozna be a Zenit ellen...

A portugál játékost a Sunderland elleni szombati mérkőzés 68. percében egy sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Giggs állt be. Könnyen megtörténhet azonban, hogy Ronaldo a kispadon ülve kezdi a találkozót, mivel Ferguson pihenteti a hétvégi, Tottenham elleni mérkőzésre.

Hasonló a helyzet a H csoportban is, ahol a Juventusnak a csoportelsőséghez elég egy döntetlen a BATE Boriszov ellen, amely ha nyerne Torinóban, akkor sem előzné meg a harmadik helyen álló, Szuperkupa-győztes Zenitet. A 14 nemzetközi kupamérkőzés óta veretlen Juventus mellett a tegnap edzőcserén átesett Real Madridnak van még esélye az első helyre, de csak abban az esetben, ha a torinóiak egyetlen egy pontot sem szereznek a fehérorosz együttes ellen.

Az F csoportban az első és a harmadik helyről is egymás ellen döntenek a csapatok, ugyanis az egyforma pontszámmal rendelkező Bayern München és a Lyon Franciaországban méri össze erejét, a Fiorentina pedig megtarthatja harmadik helyét, ha nem kap ki Bukaresten a Steauától.

A G jelű kvartettben az Arsenal és a Porto dönti el egymás között a csoportelsőség sorsát, a Fenerbahcének pedig győznie kell Kijevben az UEFA-kupában való folytatás lehetőségéért, döntetlen és hazai győzelem esetén a Dinamo jut tovább.

A mai program, 6. (utolsó) forduló, E csoport: Celtic–Villarreal, Manchester United–Aalborg. A sorrend: 1. Manchester United 9 (7:1), 2. Villarreal 9 (9:5), 3. Aalborg 5, 4. Celtic 2 pont.

F csoport: Steaua–Fiorentina, Lyon–Bayern München (B92, HRT2 – 20.45). A sorrend: 1. Bayern München 11 (9:2), 2. Lyon 11 (12:7), 3. Fiorentina 3, 4. Steaua 1 pont.

G csoport: Dinamo Kijev–Fenerbahce, Porto–Arsenal (B92 – 01.15). A sorrend: 1. Arsenal 11, 2. Porto 9, 3. Dinamo Kijev 5, 4. Fenerbahce 2 pont.

H csoport: Juventus–BATE Boriszov, Real Madrid–Zenit (TV6 – 22.50). A sorrend: 1. Juventus 11, 2. Real Madrid 9, 3. Zenit 5, 4. BATE Boriszov 2 pont.

Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.