2024. október 7., hétfő

Áremelkedés

EB-APRÓ
Az Európa-bajnokság hivatalos szállodái közé besorolták az Orange Wings hotelt is, amely egy nagy konzervdobozra hasonlít, s nyugodtan mondhatjuk, hogy az is, mivel drótkerítés veszi körül az épületet, ahol a külső rész bádogból van. A kétágyas szobák 16 négyzetméteresek, s nyugat-európai viszonylatban igen olcsónak számítanak, hiszen két személynek 29 euró egy éjszakára. A kontinensviadal idejére azonban drasztikus áremelkedésnek lehettek tanúi az újságírók és a szurkolók, ugyanis a 29 eurós ár január 18. és 23. között 73 euróra emelkedett…

* * *
Bécsújhelyen 47 magyar újságírót tartanak számon, akiken kívül van még összesen 20 francia és spanyol, valamint néhány cseh rádiós és tévés. A helyszínen több mint 40 fotós készíti a felvételeket.
* * *
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapja szerint jegyek a bécsi döntőre nem kaphatók, a többi mérkőzésre még lehet belépőt vásárolni. A legkevesebb jegy a bécsújhelyi pénteki meccsekre (Franciaország–Spanyolország, Csehország–Magyarország) és a csütörtöki innsbrucki találkozókra (Németország–Svédország, Szlovénia–Lengyelország) van, a bécsi középdöntőkre még lehet jegyet venni 43 euróért, ami egy egész napra, vagyis három találkozóra érvényes.