2024. október 7., hétfő

Pandev eldöntötte

Külföldi labdarúgás
A szurkolók bizonyára jobban örültek volna, ha Ronaldinho zsonglőrködés helyett értékesíti a tizenegyest (Fotó: Beta)

Jó iramú, igazi milánói rangadónak beillő parázs jelenetekkel, kapufákkal és gólokkal tarkított mérkőzést játszott vasárnap este az Inter és a Milan. A találkozó elején a kék-feketék szerezték meg a vezetést Milito góljával, negyedórával később azonban emberhátrányba kerültek, mert Sneijdert szövegelésért kiállította a játékvezető. A három pont sorsa a 66. percben dőlt el, amikor a Laziótól érkező Pandev egy szabadrúgást gyönyörűen csavart a bal sarokba.

A ráadás perceiben Lúcio kezezés miatt kapott piros lapot, a Milan pedig tizenegyest, ám Ronaldinho lövését César hárította. Győzelmének köszönhetően az Inter kilencpontos előnyre tett szert az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott üldözőjével szemben.

Az olasz bajnokság 21. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén: Inter–Milan 2:0 (Milito 10., Pandev 66.). A sorrend: 1. Inter 49, 2. Milan 40 (–1), 3. Roma 38, 4. Napoli 37, 5. Palermo 34, 6. Juventus 33 pont stb.

Jó volt a Moral

A Primera División 19. fordulójának utolsó két mérkőzésén a Getafe Moral góljával nyert az Atlético Madrid ellen, a Real Madrid pedig Cristiano Ronaldo duplájával győzte le a Málagát. A portugál játékos három perc leforgása alatt két gólt lőtt, utána azonban a 70. percben úgy rázta le védőjét, hogy a jobb kezével orrba vágta, amiért a bíró azonnal piros lapot mutatott fel neki, így a madridi együttes tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

A spanyol bajnokság 19. fordulójának vasárnap esti mérkőzésein: Getafe–Atlético Madrid 1:0 (Moral 39.), Real Madrid–Málaga 2:0 (Ronaldo 36., 39.).

A sorrend: 1. Barcelona 49, 2. Real Madrid 44, 3. Valencia 39, 4. Mallorca 34, 5. Deportivo La Coruńa 34, 6. Sevilla 33 pont stb.

FUTSAL-EB

Szerbia csoportelső

A szerb válogatott egy góllal legyőzte az orosz csapatot a magyarországi futsal-Európa-bajnokságon, de vele együtt a vesztes alakulat is továbbjutott a negyeddöntőbe. A Papp László Sportarénában rendezett mérkőzésen az oroszok szereztek vezetést, sőt a második félidő elején növelték is előnyüket, a szerbek azonban nem sokkal később két perc alatt fordítottak, majd még egyszer eredményesek voltak. Négy-kettes vezetésüknél az oroszok lehozták kapusukat, hogy mezőnyben létszámfölényben legyenek, de csak egy gólt tudtak lőni a hátralévő időben.

A csoport harmadik csapata, a szlovén válogatott már korábban búcsúzott, mivel az oroszoktól 5:1-re, Szerbiától pedig 2:0-ra kikapott. Hasonló volt a képlet a D csoportban, ahol a címvédő spanyolok öt góllal legyőzték a portugálokat, de a vesztes csapat is bejutott a nyolc közé. A portugálok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a fehéroroszokat.

C csoport: Szerbia–Oroszország 4:3 (0:1). A csoport végeredménye: 1. Szerbia 6 pont (6:3), 2. Oroszország 3 (8:5), 3. Szlovénia 0 (1:7).

D csoport: Spanyolország–Portugália 6:1 (2:1). A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 6 pont (15:2), 2. Portugália 1 (6:11), 3. Fehéroroszország 1 (6:14).

A negyeddöntő párosítása, ma: Szerbia–Portugália (Budapest, 19.30), Spanyolország–Oroszország (Debrecen, 17.30). Az Azerbajdzsán–Ukrajna és az Olaszország–Csehország találkozók lapzárta után értek véget.

Elődöntő, január 28., csütörtök: Azerbajdzsán/Ukrajna–Szerbia/Portugália (Debrecen, 17.30), Olaszország/Csehország–Spanyolország/Oroszország (Debrecen, 20 óra).

A harmadik helyért: január 30., szombat (Debrecen, 18 óra).

Döntő: január 30., szombat (Debrecen 20.30).