2024. október 7., hétfő

Csak Bandović nem volt boldog

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA
Cacau (Stuttgart) gólja a Barcelona elleni mérkőzésen

Az eredménnyel igen, a mutatott játékkal nem vagyok elégedett – mondta Josep Guardiola , a Barcelona edzője a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, stuttgarti mérkőzése után. Ritkán fordul elő, de mindkét csapat edzője boldog volt a meccs után: a katalán együttes trénere azért, mert az eredmény nagyon kedvező számukra, hiszen idegenben lőttek gólt, Christian Gross , a Stuttgart mestere pedig azért, mert a tavaly hat trófeát begyűjtő Barcelonával játszottak döntetlent.

Az első félidőben a Stuttgart volt a jobb csapat, s Cacau fejes góljával előnnyel is mehetett a szünetre. A folytatásban a Barcelona Ibrahimović révén egyenlített: érdekes, hogy a svéd–bosnyák csatár szinte észrevehetetlen volt a pályán, de ennek ellenére nagyon fontos gólt szerzett, ezzel is bizonyítva, hogy a világ legjobbjai közé tartozik.

A védelmünk nagyon jól játszott, kevés gólszerzési lehetősége volt a Barcelonának, mi pedig sok helyzetet dolgoztunk ki. Ami zavar, hogy pont akkor kaptunk a gólt, amikor nekünk kellett volna megszereznünk a második találatot. Mindent összegezve, ez az 1:1 számunkra sikerként könyvelhető el – mondta Gross, a Stuttgart edzője.

Jens Lehmann, a német együttes kapusa nem osztozott edzője véleményében:

Csalódott vagyok, mivel legyőzhettük volna a Barcelonát, s én is nagyon boldog lettem volna, ha megússzuk kapott gól nélkül. Így sokkal nehezebb lesz meglepetést okoznunk a visszavágón, mivel biztos vagyok benne, hogy a Barcelona saját közönsége előtt sokkal jobban játszik majd.

Az első félidőben Busquets és Xavi sem találta a helyét, elveszettnek tűntek a pályán. A második játékrészben Ibrahimović gólja megnyugtatott bennünket. A végeredmény ránk nézve nagyon jó, de a mutatott játékunkkal nem vagyok elégedett. Ha címvédésre készülünk, akkor a jövőben sokkal, de sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk – nyilatkozta Guardiola.

A múlt héten a két nyolcaddöntős mérkőzés után a játékvezetők is középpontban voltak, hiszen olyan hibákat vétettek, amelyek befolyásolták a találkozók végeredményét. A stuttgarti meccs bírója, Kuipers is a kritikák kereszttűzébe került, ugyanis a németek 1:0-s vezetésüknél egy meg nem adott tizenegyest kértek rajta számon, a második félidőben pedig a stuttgarti tizenhatoson belül előbb Ibrahimović kezezett, majd lövését Molinaro hárította bravúros kézmozdulattal, ám a bíró szögletet ítélt...

A kedden lejátszott másik találkozó után már csak az egyik edző örült: Laurent Blanc nagyon elégedetten érkezett a sajtótájékoztatóra, amin nem kell csodálkozni, hiszen a Bordeaux idegenben győzte le az Olimpiakoszt, így óriási lépést tett a továbbjutás felé. A mérkőzést Michaël Ciani döntötte el, aki kiválóan reagált Gourcuff beadására, és fejjel juttatta a labdát a kapuba. A győztes gól szerzője elmondta, sajnálja, hogy – habár megvolt rá a lehetősége – nem sikerült még egy gólt lőnie, mert akkor a visszavágó csak formaság lenne. Az egykori kiváló játékos, Blanc azt nyilatkozta, úgy érkeztek Görögországba, hogy megőrzik a negyeddöntőbe jutáshoz szükséges esélyüket, de nemcsak, hogy megőrizték, hanem alaposan meg is növelték. Az Olimpiakosz szerb nemzetiségű edzője, Božidar Bandovićnem leplezte csalódottságát:

A csapatom jól és szervezetten játszott, s a taktikai utasításaimat is betartották, de a jó eredmény, sajnos, ezúttal elmaradt. Nem érdemeltünk vereséget.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő: Stuttgart (német)–Barcelona (spanyol) 1:1 (Cacau 25., illetve Ibrahimović 52.), Olimpiakosz (görög)–Bordeaux (francia) 0:1 (Ciani 45+2.).
A visszavágókra március 17-én kerül sor.

Az Olimpiakosz játékosa, Avraam Papadopulosz (jobbról) és Yoann Gourcuff (Bordeaux) csatája a levegőben