2024. október 7., hétfő

Pető és Todorović a dobogó tetején

ASZTALITENISZ – Nem mindennapi eset: egy elődöntő három asztalon…

A temerini Pető Zsolt egyéniben és férfi párosban is országos bajnok lett

A hétvégén Nagybecskereken rendezték meg Szerbia felnőtt országos bajnokságát, amelyen 60 férfi és 40 női játékos vett részt. A férfiaknál az elődöntő hihetetlen izgalmakat és egy igencsak megmosolyogtató jelenetet is hozott. A JevtovićBorčić elődöntőben az előbbi játékos 3:0-ra vezetett, ám a Banat asztaliteniszezője egyenlített, majd a hetedik szettben négy meccslabdája is volt, ám egyiket se tudta kihasználni, így a címvédő Jevtović jutott be a fináléba. A másik ágon Pető Zsolt fordított, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen Bojan Crepulja 3:1-re és 10:8-ra vezetett, ám mégis a temerini játékos nyerte meg a mérkőzést, amelyet végül három asztalon játszottak le.

Történt ugyanis, hogy a nap besütött a terembe, s zavarta a játékosokat, akik egyes pillanatokban nem látták a labdát. Petőék a hármas számú asztalon kezdték a találkozót, majd a hatoson folytatták, de a nap itt is igencsak zavarta a versenyzőket, így a mérkőzést végül a tízes számú asztalon fejezték be, ami leginkább az operatőröket dühítette, hiszen alighogy előkészítették a terepet a forgatásra, az elődöntő egy másik helyszínen folytatódott… A döntőben aztán trónfosztás következett, ugyanis Jevtović nem tudta megvédeni tavalyi elsőségét: az osztrák Linzet erősítő Pető 4:2-re győzött, s így ő lett az országos bajnok.

A férfi párosban beigazolódott a papírforma, hiszen az egyéni legjobbak, a főesélyes Pető Zsolt és Marko Jevtović csak az elődöntőben izzadtak meg egy kicsit jobban, amikor 2:1-es vesztésre álltak, de sikerült fordítaniuk a Borčić/Petkov duó ellen, a döntőben pedig 3:1-re győzték le a Crepulja/Lupulescu alkotta kettőst.

A női egyénit az újvidéki Andrea Todorović nyerte, miután a döntőben 4:3 arányban győzött a dunacsébi Marija Galonja ellen. A verseny legnagyobb meglepetését a bajsai Truzsinszki Viktória okozta, aki a negyeddöntőben legyőzte a Zenta első számú játékosát, Tápai Évát. Női párosban a Gyurcsik Aliz és Aleksandra Radonjić alkotta kettős nagyon meggyőző játékkal lett országos bajnok, hiszen a zentai–törökkanizsai duó az elődöntőben és a döntőben is játszmaveszteség nélkül nyert.

A vegyes párosok küzdelmei már szombaton befejeződtek: kisebb meglepetésre a Branislav Đan és a Una Radak alkotta verseci kettős állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, teljesen megérdemelten, hiszen mindenki ellen kiválóan játszottak.

Eredmények, férfiak, egyéni, elődöntő: Bojan Crepulja (Kiskunfélegyháza – Magyarország)–Pető Zsolt (Linz – Ausztria) 3:4, Marko Jevtović (Tegernheim – Németország)–Đorđe Borčić (Banat – Nagybecskerek) 4:3. Döntő: Jevtović–Pető Zs. 2:4.

Páros, negyeddöntő: Marko Jevtović/Pető Zsolt (Tegernheim/Linz)–Denis Čonić/Kószó Attila (Spartacus) 3:1, Széll Zsolt/Danijel Toađer (Tegernheim)–Đorđe Borčić/Marko Petkov (Banat) 0:3, Uroš Gordić/Zoran Savić (Vojvodina)–Pető Zoltán/Vladimir Radonjić (Crvena zvezda) 1:3, Ilija Majstorović/Nagynémedi Valentin (Stenes/Obilić)–Bojan Crepulja/Lorencio Lupulescu (Kiskunfélegyháza/Ausztria) 1:3.

Elődöntő: Jevtović/Pető Zs.–Đ. Borčić/Petkov 3:2, Pető Z./V. Radonjić–Crepulja/Lupulescu 1:3.

Döntő: Jevtović/Pető Zs.–Crepulja/Lupulescu 3:1.

Nők, egyéni, elődöntő: Marija Galonja (Dunacséb)–Truzsinszki Viktória (Topolya) 4:0, Molnár Mónika (Topolya)–Andrea Todorović (Vojvodina) 3:4. Döntő: Galonja–Todorović 3:4.

Páros, negyeddöntő: Marija Galonja/Molnár Mónika (Dunacséb/Topolya)–Kormányos Kitti/Nikoleta Nikolić (Csóka) 3:1, Makszuti Anetta/Anđelija Ratić (Zenta/Versec)–Andrea Todorović/Tóth Éva (Vojvodina/Zenta) 1:3, Dijana Holok/Anelija Lupulescu (Banat/Linz)–Fenyvesi Anna Zsófia/Truzsinszki Viktória (Topolya) 3:0, Una Radak/Petra Banjac (Versec/Dunacséb)–Gyurcsik Aliz/Aleksandra Radonjić (Zenta/Obilić) 1:3.

Elődöntő: Galonja/Molnár–Todorović/Tóth É. 3:1, Gyurcsik/A. Radonjić–Holok/A. Lupulescu 3:0. Döntő: Gyurcsik/A. Radonjić–Galonja/Molnár 3:0.

Vegyes páros, negyeddöntő: Z. Savić/Todorović (Vojvodina)–Ardeljan/Kormányos K. (IMT/Csóka) 3:0, L. Lupulescu/A. Lupulescu (Ausztria/Linz)–Petkov/Galonja (Banat/Dunacséb) 0:3, Đ. Borčić/Tóth É. (Banat/Zenta)–Đan/Radak (Versec) 1:3, Mihailović/Gyurcsik (STAK/Zenta)–Crepulja/Molnár (Kiskunfélegyháza/Topolya) 3:1.

Elődöntő: Z. Savić/Todorović–Petkov/Galonja 3:0, Đan/Radak–Mihailović/Gyurcsik 3:1.

Döntő: Đan/Radak–Z. Savić/Todorović 3:0.

Szabadkai és zentai győzelem

A II. liga északi csoportjában az élen álló Spartacus II. és a címvédő, negyedik helyezett Zenta is begyűjtötte a győzelemért járó két pontot.

II. liga, északi csoport: Spartacus–ŽAK (Zombor) 4:1 (Takarics–Starević 3:1, Pósa–Džudžar 3:0, Stančević–Popović 0:3, Takarics/Pósa–Starević/Džudžar 3:1, Takarics–Džudžar 3:0), Zenta–Temerin 4:2 (Sóti–Nagyidai 3:0, Körtvélyesi–Kovács 1:3, Tőke–Pető I. 3:2, Sóti/Tőke–Nagyidai/Kovács 1:3, Sóti–Kovács 3:1, Tőke–Nagyidai 3:2).