2024. október 7., hétfő

Mindenki erősített

LABDARÚGÁS – ZENTA

A II. liga vajdasági csoportjában szereplő Zenta csapata az őszi idény során a 15 mérkőzésen hatszor nyert és ugyanennyiszer veszített, valamint három döntetlent játszott. Az együttes a 21:19-es gólarányával és 21 pontjával a 6. helyen fejezte be a bajnokság első felét, ami nagyon messze van a kiesőzónától. Ez azonban csalóka, ugyanis ha megnézzük a táblázatot, akkor láthatjuk, hogy az utolsó előtti šidi Radničkit és a negyedik helyezett, 23 pontos Dolinát mindössze nyolc pont választja el.

A tavaszi idényre való felkészülést január 23-án kezdtük meg. Az erőnléti edzések után Kaposvárra utaztunk, ahol 3:0-ra nyertünk a Nagybajom ellen, utána pedig egy nagyon színvonalas mérkőzésen 4:3-ra kikaptunk a Kaposvölgye együttesétől. A második magyarországi felkészülési találkozónk után 16 órával még egyszer pályára léptünk, de ezen a találkozón már megmutatkoztak a játékosokon a fáradtság jelei, s így a Balatonlelle ellen egy 3:0-s vereség következett – mondta Özvegy József, a Zenta Labdarúgóklub titkára. A kaposvári kiruccanás nagyon jól jött, hiszen abban az időben Szerbiában nem lehetett edzeni, az összes barátságos mérkőzést elhalasztották, a zentai labdarúgók azonban abban az időben kiváló feltételek mellett készülhettek a hétvégén kezdődő tavaszi idényre.

A szerbiai csapatok elleni barátságos mérkőzéseken legyőztük a Kikindát 5:0-ra, az adorjáni Tiszát 2:0-ra, a törökbecsei Jedinstvót 5:2-re, a nagytószegi (Novi Kozarci) Slobodát 2:0-ra és a Becsét 3:1 arányban. Csak a törökkanizsai Obilićtől veszítettünk 3:0-ra, és Palicson a város nevét viselő csapat ellen 1:1-es döntetlent értünk el. Ezek az eredmények bizakodásra adnak okot, s az őszi idényhez képest a csapat erősödött. Az érkezők közül külön kiemelném Kakast és Pauljevićet, akik az I. ligában is megállták a helyüket.Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden csapat erősített a téli átigazolási időszak folyamán, így nem lesz könnyű a kitűzött célt, a bennmaradást megvalósítani.

A Zenta a tavaszi idényben az első két mérkőzését idegenben játssza: a két kiesőjelölt, a torontálvásárhelyi Spartacus (10 pont) és a Nova Pazova-i Radnički (15 pont) ellen lép pályára a Tisza-parti sárga-kék csapat. A szakvezetés számításai szerint a jelenlegi 21 ponthoz még ugyanennyit kellene begyűjteni, hogy a Zenta jövőre is a II. ligában szerepelhessen.

A képlet adott, hiszen hét hazai mérkőzésünk lesz, ha mindet megnyerjük, akkor megvan a 21 pont. Erre azonban kevés az esély, s a saját közönségünk előtt elhullajtott pontokat idegenben kell pótolnunk – nyilatkozta Özvegy.

A téli átigazolási időszak során távoztak: Lazarević (Zvornik), Zarić (Palics), Ćetković (Bácska 1901), Kitli és Pócs (adai AFK), Beslać (törökkanizsai Obilić).

Érkeztek: Pauljević (kúlai Hajduk), Kakas (apatini Mladost), Nagy (Obilić), Öreg (AFK), Žmukić (újvidéki Kabel).

A Zenta vasárnap, március 21-én 14 órakor Torontálvásárhelyen lép pályára a helyi Spartacus ellen.