2024. október 7., hétfő

Kilenc érem Csehországból

ASZTALITENISZ – NEMZETKÖZI POROND
Dragan Subotić egy arany- és két ezüstérmet nyert

Kiválóan szerepeltek a szerbiai ifjúsági válogatott tagjai Csehország nemzetközi bajnokságán – melyet Hlukban rendeztek meg –, hiszen az egyéni, a páros és a csapatverseny során összesen két arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek.

A lányoknál a csapatverseny döntőjében Szerbia A (Dijana Holok, Anđelija Ratić, Tóth Éva) és Szerbia B (Gyurcsik Aliz, Makszuti Anetta, Aleksandra Radonjić) válogatottja találkozott, miután az elődöntőben az előbbi 3:2-re nyert Lengyelország ellen, az utóbbi pedig 3:0-ra győzte le Csehország A válogatottját. A döntőben Szerbia B 3:0-ra (Gyurcsik–Tóth 3:1, Radonjić–Holok 3:1, Makszuti–Ratić 3:2) nyert az A jelzésű együttes ellen. A fiúknál Szerbia A (Dragan Subotić, Vladimir Radonjić, Kristijan Dalea) az elődöntőben 3:1-re győzte le Litvániát, a döntőben azonban a szlovákok első számú csapata már túl nagy falatnak bizonyult, mivel a Szerbia 3:2-re (Karas–Subotić 2:3, Novota–Radonjić 3:2, Figel–Dalea 3:1, Novota–Subotić 1:3, Karas–Radonjić 3:1) elveszítette a finálét.

Egyéniben a Németországban légióskodó Dragan Subotić a dobogó legfelső fokára állhatott fel, miután a döntőben 4:2-re nyert a fináléba jutásért Vladimir Radonjićet búcsúztató, első helyen kiemelt, chilei Felipe Olivarez ellen. Fiú párosban a Subotić/Radonjić kettős bejutott a döntőbe, ott azonban 3:2-re kikapott a szlovák Novota/Figel kettőstől.

Lány egyéniben egyik szerbiai játékos sem szerzett érmet, párosban a Gyurcsik Aliz és Aleksandra Radonjić alkotta kettős a döntőben 3:1-re kapott ki a szlovák Balažova/Truksová párostól, a Tóth Éva/Dijana Holok és a Makszuti Anetta/Anđelija Ratić párosok pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel.