2024. október 7., hétfő

Elhunyt Varga Zoltán

65 éves korában elhunyt Varga Zoltán, a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi olimpiai bajnok játékosa. A 100% Fradi információi szerint a korábbi klasszis a Fradi-pályán, játék közben esett össze, és a helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

– 10 percet játszott egy öregfiúk meccsen, sajnos a Danubia-pályán megrendezett meccs volt az utolsó, amin pályára lépett - mondta a 100 % Fradi megkeresésére a Varga Zoltánnal remek kapcsolatokat ápoló Bánki József.

Varga Zoltán játékos pályafutása során szerepelt a Ferencvárosban, a berlini Herthában, a skót Aberdeenben, az amszterdami Ajaxban, a dortmundi Borussiában és a belga Gentben. Az 1964-es spanyolországi Európa-bajnokságon a magyar válogatottal a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A magyar olimpiai labdarúgó-válogatot tagjaként az 1964-es olimpián aranyérmes volt. Négyszer nyert magyar bajnokságot, a Herthával és az Ajaxszal harmadik volt a Bundesligában, illetve a holland bajnokságban. Az 1964/1965-ös idényben a Ferencvárossal megnyerte a Vásárvárosok Kupáját, miután a magyar együttes a döntőben 1:0-ra legyőzte a Juventust.

1977-ben elvégezte a kölni labdarúgó edzőképző főiskolát: 1977. és 1993. között Németországban edzősködött, utána pedig Magyarországon (Ferencváros, Kispest Honvéd, Dunaferr, Diósgyőr, Győr) dolgozott.