2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

A Radnički behúzta a kötelezőt

A férfi Bajnokok Ligája A csoportjának 5. fordulójában a Radnički hazai pályán fogadta a tbiliszi Dinamo együttesét, és aratott egygólos (11:10) sikert. Az eddigi eredmények alapján és az erőviszonyok ismeretében a kragujevaciak valószínűleg sokkal könnyebb mérkőzésre számítottak, ennek ellenére alig sikerült bezsebelniük a három pontot. A grúzok korábban nem tudtak szoros meccset játszani, ezúttal viszont alaposan megnehezítették az esélyesnek kikiáltott szerbek dolgát: a Radnički a harmadik negyedben tudott először kétgólos előnyt szerezni, ám a Dinamo ekkor is egalizált. A záró játékrészben a hazaiak ismét elléptek kettővel, de a grúzok csak nem akartak leszakadni, egy gólra zárkóztak, s közel négy percük maradt, hogy a Radnički passzív játékát kihasználva egyenlítsenek, ám a 11. gól sehogy sem sikerült megszerezniük.

Marko Radulović három gólt lőtt a Dinamo ellen (Fotó: kvkradnicki.com)

Marko Radulović három gólt lőtt a Dinamo ellen (Fotó: kvkradnicki.com)

A forduló rangadóján az Olimpiakosz és a Barceloneta szintén szoros csatát vívott. Három kiegyenlített (6:6) játékrész után az utolsó negyedben Felipe Perrone révén a spanyolok gyakorlatilag másfél perc alatt el is döntötték a meccset – a klasszis előbb egy emberelőnyt értékesített, majd két támadással később akciógólt lőtt, végül egy kivédekezett fórt követően Dušan Matkovićot indította, aki feltette az i-re a pontot.

A csoport, 5. forduló: Olimpiakosz–Barceloneta 7:9, Vouliagmeni–Jadran (S) 13:12, Hannover–Pro Recco 8:11, Radnički–Dinamo (T) 11:10. Az állás: 1. Barceloneta 15, 2. Olimpiakosz 12, 3. Pro Recco 12, 4. Vouliagmeni 7, 5. Radnički 7, 6. Jadran (S) 6, 7. Hannover 0, 8. Dinamo (T) 0 pont.

Nyitókép: Marko Radulović három gólt lőtt a Dinamo ellen (Fotó: kvkradnicki.com)