2024. szeptember 2., hétfő
VÍZILABDA

Varga Dénes visszavonul

A Ferencváros kedden szezonzáró sajtótájékoztatón jelentette be az egyesülettől távozó és a csapathoz a következő idényben érkező pólósokat. A férfiaknál a legnagyobb változás egyértelműen Varga Dénes visszavonulása, a klasszis hamarosan befejezi aktív pályafutását, hiszen a BL-győzelem tökéletes lezárása lenne gazdag és eredményes klubpályafutásnak. A pekingi olimpia aranyérmese az FTC-ben eltöltött hét idény alatt 16 trófeát emelhetett a magasba, közte két BL-serleget is.

A 37 éves pólós a válogatottal is a csúcson szeretné abbahagyni, a párizsi alakulatban mindenképp fontos szerep hárul majd rá, a játékokat követően várhatóan a nemzeti csapattól is elköszön. Varga távozása mellett négy új igazolás érkezik a fiúkhoz: Manhercz Krisztián és Vámos Márton egyaránt visszatér a Népligetbe, Vismeg Zsombor a Szolnoktól igazol át, valamint a spanyolok világbajnoka, Miguel De Toro erősíti a továbbiakban a zöld-fehéreket.

A női együttes is jelentősen átalakul. Gerendás György helyét Matajsz Márk veszi át a kispadon, a játékosok közül az eddigi csapatkapitány, Tóth-Csabai Dóra mellett Dömsödi Dalma és Pőcze Panna távozik. Érkezik viszont az Olimpiakosz többszörös BL-győztese, a 2022-es Eb legértékesebb játékosa, Eleftheria Plevritu, egy fiatal holland tehetség, Noa de Vries, valamint két magyar is, Hertzka Orsolya és Fekete Flóra.

 

Nyitókép: Varga Dénes a válogatottal is a csúcson szeretné abbahagyni (Fotó: MTI)