2024. július 27., szombat
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE FRANCE

A belga visszavágott

Sík, átmeneti jellegű etappal vette kezdetét a Tour második hete a hétfői első pihenőnap után, ennek ellenére az elvileg pihentebb bringások közül senki sem vállalkozott hosszú szökésre – ebben az is közrejátszhatott, hogy a terep ideálisnak ígérkezett a mezőnyhajrához, vagyis vajmi kevés esély volt a hazaérésre. Mintegy ötven kilométer után azért néhányan megpróbálkoztak a reklámszökéssel, legtovább a belga Kobe Goossens maradt elöl, de ő is hamar „elengedte” a kísérletet.

Az így összejött sprintben végül a jól időzítő Jasper Philipsen volt a leggyorsabb, akihez a zöld ponttrikót viselő riválisa, az eritreai Biniam Girmay volt legközelebb. A belga ezzel faragott hátrányán a pontversenyben, de még mindig tetemes a lemaradása, Girmay 267, ő maga 193 pontot számlál. A sárga trikó Tadej Pogačaron maradt.

Tour de France, 10. szakasz (Orléans–Saint-Amand-Montrond, 187,3 km): Jasper Philipsen 4:20:06 óra, Biniam Girmay, Pascal Ackermann, Wout van Aert, Fernando Gaviria a. i. stb. Az összetett állása: Tadej Pogačar 40:02:48 óra, Remco Evenepoel +33 mp, Jonas Vingegaard +1:15, Primož Roglič +1:36, Juan Ayuso +2:16 perc stb.

 

Nyitókép: Philipsen mindenkit maga mögé utasított a mezőnyhajrában (Fotó: Beta/AP)