2024. szeptember 1., vasárnap
VÍZILABDA

Soma védései elődöntőt érnek!

A magyar férfiválogatott a 9:9-es rendes játékidőt követően 12:10-re megverte Olaszországot, így bekerült a legjobb négy közé. A hektikus, véleményes olasz négyperces kiállítással – Condemi lövés után eltalálta Jansik arcát – tarkított meccsen a magyarok nem tudták kihasználni a lehetőségeiket, így újfent Vogel Somának kellett megvédeni a mundér becsületét. A hálóőr összesen öt (!) büntetőt hárított a meccs során, ebből hármat az ötméterespárbajban, így ismét a meccs hősévé és a továbbjutás kulcsfigurájává vált. Vogel a nagy tornák során már 11:3-as mutatónál jár.
„Nehéz mérkőzés volt, mindkét csapatnak gratulálok, hatalmas szívvel játszottunk. Lett volna lehetőségünk megnyerni a meccset, de a végén már azt éreztem, hogy nagyon döntetlenszagú a dolog, és már azon gondolkoztam, ki fogja lőni az ötmétereseket” – nyilatkozta a meccset követően Varga Zsolt. A kapitány külön kitért Vogel teljesítményére: „Ez a történet úgy indult, hogy először elvesztettünk két fontos mérkőzést is, így utána elkezdtünk hatékonyabban foglalkozni azzal, hogy ötösökkel ne bukjunk el máskor. Ez egy fontos része a játéknak, gyakoroljuk is folyamatosan. Akkora teher nehezedik a játékosokra, hogy ezt edzésen is gyakorolni kell.”
Az olaszok a meccs után óvást nyújtottak be – megkérdőjelezték a bírói döntéseket, illetve a négyperces kiállítás jogosságát –, ezt első fokon az olimpiai versenybizottság elutasította, így Campagnaék a World Aquaticshez fordultak jogorvoslatért. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség ugyancsak elutasította a kérelmüket, így az eredmény csak tegnap délelőtt vált hivatalossá. A magyar válogatott az elődöntőben Horvátországgal találkozik. A másik ágon szerb–amerikai párharcot rendeznek.

Nyitókép: Az olaszok sem tudtak túljárni Vogel Soma eszén / MTI