2024. augusztus 19., hétfő

Tömeges részvétel

A tornyosi Radnički Sakk-klub szombaton a helyi Ady Endre Művelődési Egyesület színháztermében rendezte meg a már hagyományos 7. Tolerancia kupát. A nemzetközi rapid versenyre 85 sakkozó nevezett be, a környező települések mellett Magyarországról és Romániából is érkeztek játékosok. A kilencfordulós tornán az asztalhoz ülők növelhették Élő-pontszámukat. Az élmezőnyben rendkívül kicsik voltak a különbségek, a végül Obrad Sirotanović FIDE-mester bizonyult a legjobbnak 7,5 ponttal, őt fél pont hátránnyal Ljubomir Vranić követte, míg a bronzérmet Pacal Mihály vehette át.

A szervezők több különdíjat is kiosztottak. A legjobb női játékos Valentina Pavlović, a legjobb szenior Dosztán János, a legjobb tornyosi játékos Kalmár Róbert, a legjobb 1800 Élő-pont alatti Králik Attila, a legjobb külföldi játékos Stefan Obsusta, a legjobb amatőr Miklós Csongor lett. A gyerekek versenyében külön díjazták a lányokat és a fiúkat. A lányoknál Cipó Nóra gyűjtötte a legtöbb pontot, őt Burány Zsófia és Bakos Emma követte.

A fiúknál Győri Bálint bizonyult a legeredményesebbnek, második helyen Szalma András, harmadikként pedig Győri Gábor végzett. A jó hangulatú torna fő támogatója a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és a felsőhegyi Kaszás-kertészet volt.

Nyitókép: A díjazottak egy csoportja