2024. szeptember 27., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Sikeres atléták

Az elmúlt hétvégén a Spartacus Atlétikaklub legfiatalabb versenyzői, valamint a juniorok, a felnőttek és a veteránok is kiválóan szerepeltek az ország különböző pontjain tartott viadalokon. Kraljevo adott otthont a fiatalabb pionírok országos bajnokságának, amelyen Molnár Krisztián 200 méteren 26,64-es új egyéni csúccsal a tartományi bajnoki cím után megszerezte az országos bajnoki címet is. Molnár 1995 óta az első szabadkai atléta, aki ebben a korosztályban sprintszámban aranyérmet nyert. Ugyanezen a versenyen Szenczi Lilien diszkoszvetésben 20,44 méterrel a 4. helyen végzett, Szabó András pedig 800 méteren 2:34,09-cel a 10. helyen ért célba.

A belgrádi atlétikai csarnokban rendezték az Össz-szerb Kupát, amelyen a szabadkai atléták Vajdaság válogatottjának tagjaiként két első és egy második helyet szereztek. A dobogó legmagasabb fokára Darijo Bašić Palković (800 méter, 1:53,53) és Sofija Dobrički (400 méter, 56,97) állhatott fel, míg Veljko Vasiljević 3000 méteren 8:42,65-tel másodikként ért célba. A kupát Vajdaság válogatottja nyerte meg. A szabadtéri veterán országos atlétikai bajnokságot is Belgrádban rendezték. A Spartacus atlétái közül Varga Violetta súlylökésben (9,06 m), diszkoszvetésben (24,62 m) és gerelyhajításban (20,58 m) is megnyerte az országos bajnokságot, Kasziba Szilveszter pedig gerelyhajításban (17,85 m) arany-, súlylökésben (9,50 m) és diszkoszvetésben (28,45 m) ezüstérmet szerzett.

Szabadkán rendezték meg a felnőtt országos asztalitenisz-bajnokságot. Eredmények, férfi egyéni: 1. Dimitrije Levajac (C. zvezda), 2. Aleksa Gacev (Radnički), 3. Stefan Kostadinović (Spartacus) és Nemanja Đilas (Banat). Női egyéni: 1. Makszuti Anetta (Novi Sad), 2. Bezzeg Réka (Óbecse), 3. Dragana Vignjević (Obilić) és Izabela Lupulescu (Unirea). Férfi páros: 1. Levajac/Đilas (C. zvezda/Banat), 2. Uroš Ninković/Matija Šepa (STAK), 3. Orosz András/Vladimir Pandurević (Požarevac/Spartacus) és Dušan Pavlović/Dimitrije Pavlović (STAK). Női páros: 1. Izabela Lupulescu/Surján Szabina (Unirea/bácsföldvári Vojvodina), 2. Dragana Vignjević/Bezzeg Réka (Obilić/Óbecse), 3. Makszuti Anetta/Sara Radak (Novi Sad) és Radmila Tominjak/Anđelija Ratić (Panonija/Lužnica). Vegyes páros: 1. Levajac/Lupulescu (C. zvezda/Unirea), 2. Đilas/Bezzeg (Banat/Óbecse), 3. Gacev/Vignjević (Radnički/Obilić) és Orosz/Radak (Požarevac/Novi Sad).

A szabadkai Veterán Paraíjászklub tagjai több érmet nyertek a hétvégén megtartott országos bajnokságokon. A paraíjászok számára rendezett országos bajnokságon Aleksandar Žepinić, Saša Babić, Veselin Uzelac, Bata Aranka, Zoran Seratlić, Fejes Klapka Attila, Saša Mitov és Varjú Dejan állhatott fel a dobogóra. A 3D országos bajnokságról a Veterán tagjai 11 éremmel tértek haza. A fent felsorolt versenyzők mellett Bábi Rudolf, Milan Dragosavac, Keresztes Anđelka, Péter László, Pataki Zoltán, Keresztes Péter és Bojan Karadarecić volt még a legjobbak között.