2024. október 10., csütörtök
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Kivágták a hajrát a favoritok

A Ferencváros és a Novi Beograd egyaránt győzelemmel nyitotta a férfi Bajnokok Ligája idei kiírását. Mindkét találkozó hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a papíron gyengébb együttesek – Budapesten a grúz Dinamo, Belgrádban a román Steaua – eleinte tartották magukat, a favoritok végül mégis elléptek. A Fradinak valamivel könnyebb dolga volt, Nyéki Balázs gárdája a nagyszünetet követően fokozatosan átvette az irányítást, végül pedig letarolta a sorozat évek óta leggyengébb csapatát. A Novi Beogradnak több időre volt szüksége a sima győzelemhez, Živko Gocićék az 5:1-re megnyert utolsó negyeddel döntötték el a meccset.

A Radnički Splitben vendégszerepelt, a kragujevaciaknak csak a pontszerzés jött össze. A Jadran valamivel összeszedettebben kezdett, hiba azonban náluk is bőven akadt, így a 15. percben csupán 3:0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A térfélcseréig felpörögtek az események, a nagyszünetig 4:3-ra zárkózott Uroš Stevanović együttese, ám a folytatásban a Jadran ismét felülkerekedett, a záróetapban már 9:6-ra is vezetett, ám a Radnički hihetetlen hajrájának köszönhetően 1:56-tal a vége előtt egyenlített, majd 11 másodperccel a dudaszót megelőzően 10:9-re vezetett. A meccsnek azonban nem volt vége, Loren Fantović hárommal szekundummal a lefújást megelőzően büntetőpárbajra mentette a találkozót. Az ötösöknél aztán épp a Radnički utolsó, majdnem a győzelmet jelentő gólját szerző Dušan Vasić hibázott, a túloldalon viszont nem remegtek meg a kezek, így a Jadrané lett a két pont.

A forduló szerda este zárult, a sorozat másik magyar képviselője, Vasas a Barceloneta otthonában ugrott medencébe.
Eredmények, 1. forduló, A csoport: Novi Beograd–Steaua 11:7, Hannover–Nagyvárad 10:11. B csoport: FTC–Dinamo (T) 16:7, Jadran (S)–Radnički 10:10 – ötméteresekkel: 15:13.