2024. október 19., szombat

A tenisz történetének legnagyobb rivalizálása véget ért

Novak Đoković megszerezte a harmadik helyet a Hat király Grand Slam bemutató tornán, miután ma este legyőzte a spanyol Rafael Nadalt 6:2, 7:6 (7:5) arányban. Ez volt az utolsó, bár nem hivatalos, mérkőzésük. Nadal a Davis Kupa döntője után visszavonul. Hivatalosan 60 alkalommal mérkőztek meg egymással, ahol Đoković 31–29 arányban vezet.

Úgy tűnt, hogy Nadal nem kapja meg a megérdemelt búcsút, hiszen Đoković már az első játszmában brékelt, és mindössze 31 percre volt szüksége a szett megnyeréséhez. A két szett közötti szünetben Nadal edzője, Carlos Moyá elmondta, hogy Rafael biztosan ideges a meccs természetéből fakadóan, de a második szettben biztosan jobban fog játszani, ami így is lett.

Bár Đoković ismét brékelt az első játékban, Nadal rögtön visszabrékelt, majd három lehetősége is volt a fordításra. Ezeket nem tudta kihasználni. Đoković a kilencedik játékban, 5:4-nél megpróbált lezárni a meccset. Đokovićnak volt meccslabdája, de Nadal újra brékelt 5:5-nél, és a mérkőzés tie-breakbe torkollott. Ott Novak remekül szervált, és megnyerte az utolsó összecsapásukat.

A meccs után Jannik Sinner és Carlos Alcaraz találkozik az első helyért folyó küzdelemben.

Ami Nadalt illeti, a novemberi malagai Davis Kupa lesz az utolsó tornája, majd visszavonul.

80 éves a Magyar Szó, Magyar Szó Online kiadás

Nyitókép: Forrás: Beta