2024. szeptember 5., csütörtök

Az új seprű sem söpör

A szuperligában elszenvedett második vereség után a C. zvezdában a megszokott módszerhez folyamodtak: kirúgták az edzőt, és hoztak helyette egy másikat. Vlada Vukoičić nem volt jó, jött a helyére a podgoricai Dejan Radonjić, akinek otthon azért adtak útilaput, mert nem jutott el az Adriai Liga rájátszásába. Az új seprű azonban nem söpört, a Zvezda kikapott az eddig nyeretlen valjevói Metalactól is, Radonjić pedig – mintha a fociválogatott szövetségi kapitányát utánozná – kijelentette, hogy egy nap alatt nem lehet kilábalni a válságból. Így vagy úgy, az eredmény óriási meglepetés, a Zvezda pedig keserű szájízzel utazik az Adriai Liga hétvégi rájátszására, amely miatt a szuperliga bajnoksága május 1-jéig szünetel. Egyetlen vigaszuk, hogy leendő elődöntős riválisuk is hasonló gondokkal küzd, hisz a kragujevaci Radnički is már három vereségnél tart, legutóbb így otthon a Vojvodinától kapott ki. Az egyetlen különbség, hogy a šumadijaiak mégsem váltottak edzőt.

NBA-LIGA

A Lakers a rájátszásban

Amikor a Utah csapata kikapott a Memphistől, világossá vált, hogy a Lakers ott lesz az NBA-liga szombaton kezdődő rájátszásában. A sérült Bryant és Nash nélkül szereplő Lakers azonban ennyivel nem elégedett meg, legyőzte a közvetlen rivális Houstont, megszerezte a nyugati főcsoport hetedik helyét, és az 1. fordulóban a San Antonióval találkozik. Az alapszakasz utolsó játéknapján megdőlt egy csúcs is, hisz Stephen Curry, a Golden State kosarasa az éppen befejeződött idényben 272 triplát dobott, amivel megdöntötte Ray Allen hét évvel ezelőtti 269-es rekordját.

A rájátszás párjai, kelet: Miami–Milwaukee, New York–Boston, Indiana–Atlanta, Brooklyn–Chicago, nyugat: Oklahoma–Houston, San Antonio–LA Lakers, Denver–Golden State, LA Clippers–Memphis.