2024. július 31., szerda

Újra edzésben a Spartacus

Névsorolvasással és az első edzéssel megkezdte a Szuperliga tavaszi idényére való felkészülést a Spartacus labdarúgó-együttese. Mint ismeretes, a Kék Galambok a Crvena zvezda és a Partizan mögött a kiváló harmadik helyről várják a tavaszi folytatást.

Dragan Simović klubelnök az átigazolási időszakról szólva elmondta, hogy egyedül Emil Abaz hagyta el a csapatot, a többiek az edző rendelkezésére állnak.

Bekapcsolódunk az európai kupaszereplést jelentő helyek egyikének megszerzésébe, a felsőházi rájátszásba való bejutás pedig nem is meglepetés lenne, hanem realitás. Az átigazolási időszak már elkezdődött, szenzációs hírt nem tudunk közölni a nyilvánossággal, viszont annyit elmondhatok, hogy egy átigazolás már nagyon közel áll a megvalósításhoz. Emellett még további négy játékos iránt mutatkozik érdeklődés, de minden ajánlatot mi sem fogadunk el. Nem szeretnénk játékosainkat az általunk megszabott ár alatt eladni, ahogy egyes klubok szeretnék – mondta Simović.

A klub alelnöke, Željko Knežević az infrastruktúra további fejlesztését harangozta be.

Minden évben teszünk egy kis előrelépést, így első alkalommal a törökországi Antalyába utazunk felkészülésre. A stadion felújítása is a tervek között szerepel, így olyan objektumot kapunk, mely méltó lesz a sikereinkhez. Új lesz a játéktér és az atlétikai pálya, valamint a keleti lelátó is megújul. A lelátóval kapcsolatban jelenleg a tervdokumentáció kidolgozása zajlik a város és a tartomány illetékeseivel, a munkálatok a nyár folyamán esedékesek. Az elkövetkező két évben olyan állapotba hoznánk a stadiont, hogy vendégül láthatná a válogatottat, és egyéb nemzetközi mérkőzések megtartására is alkalmas lenne – mondta Knežević.

Ljubiša Dunđerski sportigazgató kiemelte, hogy a klub csakis olyan játékosokat igazol le, akik valóban erősítést jelentenek számukra, emellett, a hagyományokhoz híven, minél több fiatal játékost építenének be az első csapatba.

Lazar Veselinović vezetőedző a felkészülés menetéről szólva elmondta, hogy a felkészülés január 22-éig Szabadkán zajlik, közben két barátságos mérkőzést is lejátszanak: 17-én a palánkai Bácskát fogadja, 20-án pedig a Szeged 2011 csapatához utazik az együttes. Antalyában január 22-étől február 4-éig edzőtáboroznak, ahol öt felkészülési mérkőzést játszanak.

A mérkőzéseket más-más országok csapataival játsszuk, így nagyobb nemzetközi tapasztalatra tehetünk szert. Fontos, hogy továbbra is bízzunk a fiatal játékosainkban, alkalmat adjunk nekik a bizonyításra, és minden mérkőzésre a győzelem reményében fussunk ki. De továbbra is szerények maradunk, lépésről lépésre gondolkodunk, mindennap jobbak és jobbak szeretnénk lenni. Úgy hiszem, szép tavasz elé nézünk – mondta Veselinović.

A felkészülést 42 játékossal kezdte a Spartacus, ebben benne vannak az ifik, valamint azok a játékosok is, akik kölcsönben valamely más klubban szerepelnek. Az első edzésen a következők vettek részt: Miloš Ostojić, Bojan Jović, Ivan Dokić, Aranđel Stojković, David Dunđerski, Boško Gajić, Vojislav Stanaćev, Stefan Hajdin, Andrija Vukčević, Filip Jović, Nemanja Ćalasan, Bojan Bjelobrk, Nemanja Tekijaški, Aleksandar Radovanović, Dejan Kerkez, Dimitrije Tomović, Ensar Brunčević, Luka Đurović, Marko Pantić, Branimir Jočić, Vladimir Torbica, Nemanja Glavčić, Milivoj Krmar, Noboru Simura, Predrag Medić, Đorđe Ivanović, Ivan Tomac, Nemanja Matijević, Vanja Zvekanov, Jovan Lazić, Sava Petrov, Mile Savković, Nemanja Nikolić, Bojan Čečarić, Ognjen Đuričin, Bogdan Stamenković, Milan Đokić, Igor Antunić, Milan Lučić, Luka Pavlović, Stefan Šormaz, Luka Bijelović.

A felkészülési mérkőzések menete: palánkai Bácska (január 17., Szabadka), Szeged 2011 (január 20., Szeged), Olmaliq (január 27., Antalya), Gaz Metan (január 28., Antalya), Arka Gdynia (január 30., Antalya), Kapaz (január 31., Antalya), Helsingor (február 3., Antalya).