2024. július 31., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Neymar nélkül a címvédő ellen

Párizsban eldől, melyik gigász esik ki túl korán
Vajon mire képesek a párizsi szentek Neymar nélkül? (Fotó: Beta/AP)

Vajon mire képesek a párizsi szentek Neymar nélkül? (Fotó: Beta/AP)

Legjobb játékosa, a február végén lesérülő Neymar Jr. nélkül várja a Real Madridot Unai Emery, a PSG baszk vezetőedzője a Bajnokok Ligája slágernyolcaddöntőjének visszavágóján (ma 20.45). A brazil szupersztárnak február végén, a Marseille elleni győztes kupameccsen repedt meg egy csont a lábfejében, amiért előreláthatóan három hónapig nem lesz bevethető – vagyis a szezon végéig nem számíthat rá Emery, mi több, a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon való szereplése is kérdésessé vált.

Neymarnak szeretnénk ajánlani a sikert, ha győzünk a Real ellen, miatta is nyerni akarunk. Nagy magabiztossággal várjuk a találkozót, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy sokan helyezik belénk a bizalmukat. Neymaron kívül mindenki készen áll a feladatra. Igaz persze, hogy hatalmas előnyt jelent, amikor a pályán van, de a többi játékossal is képesek vagyunk a győzelemre” – nyilatkozta a baszk tréner a nagy összecsapásra készülve. A párizsiak a párharc első, madridi felvonásán Rabiot révén megszerezték a vezetést, ám később, a duplázó Cristiano Ronaldo vezetésével, a Blancók meg tudták fordítani a meccset, és 3:1-es előnyt építettek ki maguknak a franciaországi visszavágóra.

Készen áll a párizsi meccsre a Real Zinédine Zidane edző szerint, aki kiemelte, a Getafe elleni bajnoki siker (3:1) remek felkészülés volt a PSG ellen. „Nagyon keményen készültünk a mai napra. Természetesen a BL-ben egészen máshogy kell játszanunk, mint a hazai porondon, de készen állunk a feladatra” – tette egyértelművé a francia, aki azt is elmondta, úgy véli, a királyi gárda felemelkedő pályán van az utóbbi időben: „A csapatom napról napra fejlődik, fontos, hogy ilyen hangulatban utazzunk Franciaországba. Kroos és Modrić játéka kérdéses, a meccs napján dől el, pályára léphetnek-e – árulta el Zidane, megerősítve, hogy Cristiano Ronaldo szereplése nem kérdéses: – Ő biztosan kezdeni fog, nagy lendületben van, amit az egész csapat ki fog majd használni” – beszélt az utóbbi 8 meccsén 14 gólt szerző portugálról a tréner.

Kloppnál nincs pihenő

A Liverpool hiába ütötte ki 5:0-ra Portugáliában a Portót a két gárda első nyolcaddöntős összecsapásán, Jürgen Klopp, a Mersey-partiak mestere szerint oda kell még figyelniük az ellenfélre, és nem szabad második felállással kimenniük a pályára a hazai visszavágón: „Nem gondolhatunk a pihenésre. A Porto minden egyes mérkőzését megnyerte, amióta velünk játszottak” – válaszolt Klopp a kérdésre, amely az egyik liverpooli gólvágónak, Mohammed Salahnak a (Manchester United elleni bajnokira esedékes) pihentetését firtatta. „Hazájuk bajnokságában nagy előnnyel rendelkeznek a Sporting előtt, és bizonyára egy nagy visszavágásra készülnek ellenünk. Portugálok, akik büszkék, és harcolni fognak most is. Hibázik, aki úgy véli, azért jönnek hozzánk, hogy feladják a párharcot, és otthon fogják hagyni a legjobb játékosaikat – beszélt a német szakember a tisztelet hangján a Portóról. – Ez a Bajnokok Ligája, az egész világ minket néz. Egy másodpercig sem gondolok a pihenésre” – fejezte be erélyesen a német.

A Porto a demoralizáló hazai 0:5 óta valóban szépen menetel, négy meccsen diadalmaskodott, és 15:3-as gólarányt produkált, de Klopp minden tisztelete mellett is kijelenthető, hogy az esti anfieldi visszavágón nagy csodának kellene történnie már ahhoz is, hogy érdemes legyen számolgatni.