2024. július 30., kedd
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Leekens: Megérdemeltük volna a döntetlent

Folytatná a munkát a két vereséggel bemutatkozó tréner
Alan McGregor skót kapusnak is volt dolga (Fotó: MTI)

Alan McGregor skót kapusnak is volt dolga (Fotó: MTI)

Egervári Sándor 2010-es bemutatkozása óta (1:2 Angliában, 0:2 Svédországban) az első szövetségi kapitány lett Georges Leekens, aki két vereséggel mutatkozott be a magyar válogatott élén. A belga szakember ennek ellenére jóval elégedettebben sommázta a skótok elleni minimális vereséget, mint a pénteki, kazahok elleni csúfos bukást.

Megvoltak a helyzeteink, csak azokat nem váltottuk gólra. Viszont szervezettebbek voltunk, és jobb volt a mentalitásunk, mint Kazahsztán ellen. Megérdemeltük volna a döntetlent” – fogalmazott a vezető, aki a 40. percben tizenegyest hárító Gulácsi Péter és a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs játékát emelte ki. „Gyűlölök veszíteni, de ennek a vereségnek a módja most elfogadható volt. Láttam a változást a játékosokon” – mutatott rá a belga, hozzátéve, látja a hatalmas akarást a játékosokban, és ilyen hangulatban, ilyen hozzáállás mellett szívesen folytatja a munkát.

Budapest: Magyarország–Skócia 0:1 (0:0)

Groupama Aréna, 10 000 néző, vezette: Lechner (osztrák).

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Otigba, Guzmics – Kleinheisler (Pátkai, 67.), Pintér (Elek, 46.), Hangya (Szabó, 46.) – Varga (Nikolić, 83.), Szalai (Böde, 77.), Dzsudzsák (Németh, 59.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens.
Skócia
: A. McGregor – Hendry, Mulgrew, McKenna – Fraser (Paterson, 82.), McGinn, C. McGregor, Robertson (Douglas, 67.) – Armstrong (McLean, 70.), Phillips (McBurnie, 84.), Forrest (Christie, 77.). Szövetségi kapitány: Alex McLeish.

Gólszerző: Phillips 48.

Aleksandar Mitrović első gólja (Fotó: Beta/AP)

Aleksandar Mitrović első gólja (Fotó: Beta/AP)

Győzelem, jó játékkal

Elhamarkodott bírálatok érték a szerb válogatottat” – utalt Mladen Krstajić szövetségi kapitány a Marokkó elleni vereség sajtóvisszhangjára, miután a Sasok második felkészülési meccsükön már magabiztos játékkal verték az ugyancsak vb-résztvevő Nigériát Londonban. A Slavoljub Muslin leváltása után megbízott vezető elmondta, a fegyelmezett és felelős játék meghozta az eredményét, s játékosai a nehéz helyzetekben megmutatták valódi karakterüket. „Bizonyítottuk, hogy a válogatott háza táján remek a hangulat” – tette hozzá a tréner.

London: Szerbia–Nigéria 2:0 (0:0)

Hive Stadion, 3500 néző, vezette: Pawson (angol).

Szerbia: Stojković – Kolarov, Nastasić, Ivanović, Rukavina – Matić (Grujić, 65.), Milivojević, Kostić (Gaćinović, 88.), Ljajić (Živković, 80.), Tadić (Maksimović, 90+1.) – Mitrović. Szövetségi kapitány: Mladen Krstajić.

Nigéria: Uzoho – Idovu (Aina, 85.), Awaziem, Troost-Ekong, Ebuehi – Obi (Simon, 77.), Onazi (Ogu, 77.), Ndidi (Agu, 85.) – Moses (Ighalo, 46.), Musa, Iwobi (Ajayi, 88.). Szövetségi kapitány: Gernot Rohr.

Gólszerző: Mitrović 68., 81.

Végigsöpört a Fúria Argentínán

Hatalmas, 6:1-es vereségbe szaladt bele az argentin csapat a madridi Atlético stadionjában a spanyol válogatott ellen. A Gauchók az első félidőben szűk fél óra alatt kétgólos hátrányba kerültek, amire még volt egy sovány válasza a dél-amerikai gárdának Otamendi fejese révén. A szünet után azonban, bár a spanyolok nem alakítottak ki túl nagy fölényt, az argentin védelem teljes kudarcot vallott, s az összes, kapura tartó hispán próbálkozásból gól született.

Madrid: Spanyolország–Argentína 6:1 (2:1)

Metropolitano Stadion, 67 703 néző, vezette: Taylor (angol).

Spanyolország: De Gea – Alba (M. Alonso, 79.), Ramos, Pique (Azpilicueta, 72.), Carvajal – Iniesta (Niguez, 56.), Koke, Alcantara (Parejo, 82.) – Isco (Lucas, 76.), Costa (Aspas, 46.), Asensio. Szövetségi kapitány: Julen Lopetegui.

Argentína: Romero (Caballero, 22.) – Tagliafico, Rojo, Otamendi, Bustos (Mercado, 62.) – Mascherano (Pavon, 56.), Biglia, Meza, Banega (Perez, 62.), Lo Celso (Acuna, 84.) – Higuaín (Martinez, 59.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli.

Gólszerzők: Costa 12., Isco 27., 52., 74., Alcantara 55., Aspas 73., illetve Otamendi 39.