2024. július 30., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Nikolić: Nem lehetetlen

Idegenben kell fordítania a Vidinek
A görögök nyugodtabban várhatják a visszavágót (Fotó: MTI)

A görögök nyugodtabban várhatják a visszavágót (Fotó: MTI)

Ma 21 órától az athéni Olimpiai Stadionban az utóbbi évtizedek legnagyobb (magyar) eredményét érheti el a Vidi FC, amely a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának legutolsó találkozójához érkezett. A székesfehérváriaknak ugyanakkor kíméletlenül nehéz dolguk lesz, ha az AEK-et kiütve – történetük során először – tovább akarnak jutni a BL főtáblájára, hiszen a görög bajnok a múlt heti, budapesti Groupama Arénában rendezett odavágón 2:1-es előnyt épített ki, amelyet most egy hazai döntetlennel is kényelmesen meg tud védeni.

A magyar bajnoknak tehát gólokat kell szereznie ahhoz, hogy egyáltalán számolgatásokba tudjon bocsátkozni a továbbjutást illetően. Marko Nikolić, a Vidi szerb edzője szerint azonban nem lehetetlen, hogy ők jussanak a legrangosabb európai klubtorna csoportkörébe. „Athénban győzelmi szándékkal futunk ki a pályára, mindenképp ki szeretnénk csikarni a továbbjutást, nincs más választásunk. Az első mérkőzésen, 0:2-s állásnál sem roskadtunk össze, hanem hatalmas küzdőszellemmel játszottunk, ezt kívánjuk megmutatni a visszavágón is.”

A budapesti győzelem ellenére nyíltnak nevezte a párharcot Marinosz Ozunidisz, az AEK vezetőedzője, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az első meccsen mutatott játéknál jobbra lesz szükségük hazai pályán, hogy ne kelljen izgulniuk. „Nagy győzelmet arattunk Budapesten, de még nem jutottunk tovább. Javulnia kell a játékunknak, és nem engedhetünk meg magunknak egy olyan időszakot, mint az első meccs utolsó fél órájában, amikor gólt is kaptunk” – figyelmeztetett a 49 éves szakember.

A szakértők és a fogadóirodák egyaránt magabiztosan az AEK-et favorizálják, utóbbiak a görög sikerre mindössze másfélszeres pénzt, míg a magyar győzelemre (nem okvetlenül a továbbjutásra) akár 7-8-szoros összeget is kifizetnek.