2024. július 30., kedd
STEVAN VILOTIĆ-EMLÉKTORNA

Izrael az idei győztes

Szabadka: Szerbia–Izrael 1:1 (0:0)

Zombori úti pálya, 100 néző, vezette: Minaković (Szerbia). Góllövők: Vidosavljević a 87., illetve Kanaan a 72. percben.

Szerbia: Dragićević, Kostić, Daničić, Jeličić, Nešković, Gavrić (Milosavljević), Janković (Marković), Pantazis (Kokir), Vidosavljević, Tedić, Pavlović.

Izrael: Peretz, Sela, Kanaan (Glazer), Elmkies, Dahan (Benbenisty), Sisay (Arad), Mahluf, Cohen, Hofmeister, Daon (Fadida), Glazer.

Izrael nyerte meg a 25. alkalommal megrendezett Stevan Vilotić Ćele-labdarúgóemléktornát. Az utolsó fordulóban a döntetlen is elegendő volt az izraelieknek, habár sokáig úgy nézett ki, hogy – a magyarok után – a házigazda szerbeket is két vállra fektetik. A mérkőzés nagy részében a vendégek uralták a játékot, és sokkal komolyabb helyzeteket dolgoztak ki a házigazdáknál. A 25. percben Sisay lövése a kapufán csattant, öt perccel később pedig ugyanennek a játékosnak a lövését kellett a szerb kapusnak védenie. A 33. percben Dahan került szemtől szembe Dragićevićtyel, de a kapus lábbal védett. A folytatásban élénkült az iram, habár az első komolyabb lehetőségre a 68. percig kellett várni, ekkor Tedić lövését védte Peretz. Négy percre rá egy gyors támadást követően Sisay kiválóan passzolt Kannanhoz, aki megszerezte az izraeliek vezető gólját. A szerbek három perccel a lefújás előtt, kissé váratlanul egyenlítettek, amikor egy bal oldali beadás után Vidosavljević ugrott a legmagasabbra, és fejese az izraeli kapuba került. A vendégek megnyerhették volna a találkozót, ugyanis a bírói ráadás perceiben Cohen került ziccerbe, de lövését a szerb kapus lábbal hárította.

A torna legjobb játékosának az izraeli Yoni Sisayt választották, a gólkirály a 2 gólos Tal Daon szintén a tornagyőztes válogatottból, a legjobb kapusnak pedig Daniel Peretz bizonyult, ugyancsak az izraeli együttesből. A legsikeresebb edző is az izraeli válogatottból került ki Levin Nir személyében, a legtehetségesebb szerbiai játékos díját Željko Gavrić kapta, az Ivica Kajdočiról elnevezett sportszerűségi díjat pedig Szerbia érdemelte ki.

A 3. forduló eredményei: Szerbia–Izrael 1:1, Magyarország–Montenegró 2:2. A végső sorrend: 1. Izrael 5, 2. Magyarország 4, 3. Montenegró 3, 4. Szerbia 2 ponttal.