2024. július 30., kedd
BAJSA

„Elsődleges célunk a bennmaradás”

Beszélgetés Horvát Rolanddal, a Vajdasági Ligában szereplő Bajsa tapasztalt csatárával

Jól kezdte az új idényt a Vajdasági Liga északi csoportjában a Bajsa gárdája, az újonc fehér-feketék mérlege hat forduló után három győzelem, két döntetlen és egy vereség. A találkozókon a bajsaiak egyik legjobbja Horvát Roland volt, aki előbb győztes gólt szerzett a Tavankut elleni bajnokin, majd a pacséri községi rangadón kiosztott két gólpasszt.

Milyen célokkal kezdtétek el az új szezont?

Az idei pontvadászatban a bennmaradás az elsődleges célunk, de az első öt meccsünk alapján úgy vélem, hogy csapatunk van olyan jó, hogy akár a táblázat első felében is végezhetünk a bajnokság végén.

A nyári szünetben, a feljutás kivívása után történtek-e nagyobb változások a Bajsa játékoskeretében?

Nem igazán, gyakorlatilag ugyanazzal a csapattal kezdtük az új idényt, mint amelyik tavaly megnyerte a bajnokságot a körzeti Szabadkai Ligában. Szakács Szebasztián és Pedić Mihajlo személyében csupán két fiatal tehetséges labdarúgó érkezett hozzánk a topolyai TSC-től. Előbbi játékos nagy erőssége lehet a csapatnak, hiszen az első öt fordulóban már háromszor is betalált az ellenfelek kapujába.

A fehér-feketéknél te számítasz az egyik legtapasztaltabb játékosnak. Mikor és hol kezdtél el focizni?

Zobnaticán kezdtem el futballozni a Patarcsics Antal vezette pionírcsapatban, majd a karađorđevói Solunac ifijeinél folytattam, ahol már néhány alkalommal pályára léptem a felnőttgárdában is. 17 évesen kerültem először Bajsára, ott tagja lehettem a Paragi József által irányított bajnokcsapatnak. A sorkatonai szolgálat letöltése után három évig nem játszottam sehol, majd Tornyoson kezdtem el újra focizni. A Radnički csapata után szerepeltem egy rövid ideig a zentagunarasi, a zentaörsi, a mićunovói és a kishegyesi együttesben is, majd a nagy terveket szövögető gunarasi Olimpiába igazoltam. A gunarasi csapat felbomlása után másodszor is Bajsára kerültem, és azóta is a fehér-feketék játékosa vagyok.

Hosszú pályafutásod során nem kerültek el a sikerek.

Igen, szerencsére többszörös bajnoknak mondhatom magam. A tornyosi Radničkival a 2008/2009-es szezonban első lettem a Tisza Menti Ligában, a gunarasi gárdával pedig a 2012/2013-as idényben megnyertük a Topolya–Kishegyes Községi Ligát. A Bajsa csapatával két bajnoki elsőséget is begyűjtöttem, a másodikat a tavalyi bajnokságban, amikor remek tavaszi teljesítményünknek köszönhetően megnyertük a körzeti Szabadkai Ligát.

Jól kezdted az új pontvadászatot, hiszen van már egy gólod és néhány gólpasszod is. Befejező csatárként sosem volt gondod az eredményességgel.

Valóban, volt néhány kifejezetten jó szezonom, amikor valósággal szórtam a gólokat. A tornyosi csapat tagjaként kétszer is gólkirály voltam a Tisza Menti Ligában, különösen a 2008/2009-es idényem sikerült parádésra, amikor 39 gólt szereztem a piros-fehérek színeiben. Néhány évvel később a Topolya–Kishegyes Községi Ligában is én voltam a legjobb góllövő, ahhoz akkor 16 gól is elég volt.

Pályafutásod során eddig több klubban is megfordultál, behívtak a délvidéki válogatottba is, a focin keresztül sok embert megismertél. Elégedett vagy az eddig elértekkel?

Nyilván az ember sosem lehet teljesen elégedett az elértekkel, én azonban szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan klubokban szerepelhettem, ahol jó volt a csapatszellem, a játékosok között jó volt a viszony, mind a pályán, mind pályán kívül. Amíg bírom szusszal, és segítségére lehettek a csapatnak, addig focizni fogok.