2024. július 30., kedd

A horgosi Halász Martin a Grosics akadémia egyik reménysége

A magyarországi labdarúgócsapatok számos külföldi, köztük szerbiai játékost és szakembert – edzőket, menedzsereket, játékvezetőket – foglalkoztatnak, az azonban talán már kevéssé ismert, hogy a tehetséges vajdasági labdarúgók már egész fiatalon is szerencsét próbálnak az anyaországi egyesületeknél, labdarúgó-akadémiákon.

A horgosi Halász Martin egy a feltörekvő ifjak közül, aki már három éve Magyarországon, a gyulai Grosics Labdarúgó-akadémián igyekszik elsajátítani a foci csínját-bínját.

Nyolcéves koromban karateedzésre vittek a szüleim a horgosi klubba. Itt edzettem két évig, korosztályomban sok versenyt megnyertem, de úgy éreztem, szívesebben fociznék. Tízévesen a tótfalui labdarúgó-akadémián edzettem, meg Horgoson játszottam a korosztályos csapatban. Egy év elteltével Szegedre igazoltam, innen kerültem Gyulára, a Grosics Labdarúgó-akadémiára, és lettem az akadémia U13-as csapatának egyik legfiatalabb játékosa. Ettől az ősztől már az U14-es keretnek vagyok tagja, egyben csapatkapitánya is. Nagy felelősség, de igyekszem felnőni a faladathoz. A mindennapi edzés mellett a tanulást sem hanyagolhatjuk, a vezetők természetesen erre is odafigyelnek, ugyanolyan jól kell teljesítenünk az iskolában, mint a pályán. A kollégiumi ellátás ingyenes, az évszaknak megfelelő sportruházatot, valamint tankönyveket is kapunk. Több kitűnő füves és műfüves pályánk van, rendelkezésünkre áll egy fedett pálya is, ahol a hideg beköszöntével edzünk, mérkőzéseket játszunk” – nyilatkozta eddigi tapasztalatairól a fiatal tehetség. Hozzátette, jelenleg Gyulán képzeli el jövőjét, s reméli, jövőre már az NB I. korosztályos bajnokságában játszhat csapatával.