2024. július 29., hétfő
EURÓPA-LIGA

A Stamford Bridge-en a Vidi!

Nikolić: A hibák nem fognak beleférni

Évtizedes viszonylatban a legnagyobb nevű csapattal játszik a Vidi az Európa-liga csoportkörének második fordulójában, hiszen ma 21 órától a londoni Stamford Bridge stadionban a hatszoros angol bajnok, 2012-es Bajnokok Ligája-győztes, 2013-as El-bajnok Chelsea lesz az ellenfele. A székesfehérváriak, akik az első játéknapon fájdalmas hazai vereséget szenvedtek a fehérorosz BATE-tól (0:2), kétségkívül az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a gigász ellen, ám önmagában a mérkőzés ténye is egyfajta sikerként könyvelhető el a magyar klublabdarúgás utóbbi időszakát tekintve.

Nem adja fel azonban idő előtt a küzdelmet Marko Nikolić, a magyar bajnok szerb trénere, aki kiemelte, realistán állnak hozzá a találkozóhoz, de jó mentalitással készülnek a londoni szereplésre. Nikolić csapata a hétvégén a DVTK otthonában győzelemmel (0:1) hangolt a nagy meccsre, s a bajnoki után a szerb elmondta, a Chelsea ellen nem lehet olyan hibákat elkövetni, amelyek a Diósgyőr ellen belefértek. „Mindenki biztos lehet benne, hogy a Chelsea-nek nem szeretnénk ilyen lehetőségeket megengedni. Ha Hazard vagy Willian kerülne ilyen helyzetekbe, annak minden bizonnyal más lenne a vége” – emelte ki a tréner a sztárcsapat klasszisait, majd hozzátette, véleménye szerint a Chelsea jelenleg a világ tíz legjobb klubja között van. Nikolić arra is felhívta a figyelmet, hogy csapatának az európai mérkőzéseken változtatnia kell a stílusán, hiszen ezekkel ellentétben az NB I.-ben náluk van lényegesen többet a labda.

A Vidi soraiból Huszti Szabolcs piros lapos eltiltás miatt fog hiányozni, míg az angolok keretéből Maurizio Sarri edző valószínűleg Pedrót, Loftus-Cheeket és Christensent is kénytelen lesz kihagyni.

A meccset cseh bírói gárda vezeti, az első számú sípmesternek az UEFA a 37 éves Miroslav Zelinkát jelölte ki.

A csoport másik meccsén a BATE otthon játszik a PAOK ellen, egy győzelemmel a fehéroroszok hatalmas lépést tehetnek a továbbjutás felé.

A franciáknak nyerniük kell

A nap egyik leghangzatosabb párosítása a Frankfurt–Lazio összecsapás lesz, a H csoportban győzelmekkel kezdő gárdák lépéselőnyre tehetnek szert az első helyért futott versenyben. A német klub ellen hazai vereséggel rajtoló Marseille az Apollon otthonában zárkózhat fel, bár a ciprusiak már az első fordulóban is nehezen adták a bőrüket a Lazio ellen Rómában.

A többi európai nagy csapat közül a Milan az Olimpiakosszal otthon, az Arsenal a Qarabağ ellen idegenben, a Sevilla a Krasznodar otthonában mérkőzik.