2024. július 29., hétfő
SZABADKA

Eredményesebb tavaszban bízva

A Szerb liga vajdasági csoportjában szereplő szabadkai Bácska 1901 csapata hétfőn, január 28-án kezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi részére. A Zombori úti piros-fehérek a 12. helyen zárták az őszi idényt, amivel sem a vezetőség, sem a szurkolók nincsenek megelégedve. Radovan Šimun, a klub sportigazgatója elmondta, hogy tavasszal eredményesebb játékot és jobb helyezést vár a csapattól.

A csapat végső összetétele február 10-e körül kristályosodik ki, erről a nyilvánosságot idejében értesítjük majd, a tervek szerint a tavaszi idény kezdetéig 6-7 felkészülési mérkőzést játszunk – emelte ki.

Savo Pavićević, vezetőedző kiemelte, hogy a csapat előtt másfél hónap, kemény, megfeszített munka áll. A csapatot Milivoj Krmar és Predrag Medić hagyta el, míg Davor Rajkovača a kúlai Hajdukból tért vissza Szabadkára, Nikola Studen kapus a bácsszentiváni Bratstvóból érkezik, rajtuk kívül Ivan Dokić és Ranko Jokić is a piros-fehéreket erősíti tavasszal.

A bajnokság március 9-én folytatódik, a Bácska a tavaszi első körben a 9. helyen álló OFK Versec csapatát fogadja.

Hét új játékos a Spartacus női csapatában

A Spartacus labdarúgónői szintén január 28-án kezdték a felkészülést a Szuperliga tavaszi idényére. A jócskán felfiatalított csapat a felkészülés első részét Szabadkán végzi, majd február 10-én a törökországi Antalyjába teszik át székhelyüket, ahol két hétig tartózkodnak majd. A törökországi utazás előtt a Szeged csapatával barátságos mérkőzést játszanak a lányok, emellett még hat felkészülési találkozó szerepel a tervek között, a főpróbát pedig március 13-án, a horvát bajnok Eszék ellen tartják a szabadkai városi stadionban. A csapatot hárman hagyták el: Marija Ilić a kazahsztáni Biku csapatához szerződött, az amerikai Pleuler az izraeli Ramathoz igazolt, Hix pedig térdműtéten esett át, így egy bizonyos ideig nem számíthat rá Boris Arsićvezetőedző. A távozók helyére hét új játékost igazoltak le a kék-fehérek: Živana Stupar (2002-es születésű), Milica Denda (2002), Lena Marjanović (2002) és Adriana Derviši (2003) az újvidéki Vojvodinából, Kristina Tanasković (2002) a Zemunból, Anastasija Ćirić (2002) a piroti Jedinstvóból, a bosznia-hercegovinai felnőtt válogatott kapusa, Zorana Vesić (1997) pedig Banja Lukáról érkezett a Spartacusba. A csapat célja a kettős korona visszaszerzése, azaz a bajnoki cím megvédése és a kupagyőzelem.