2024. augusztus 2., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Böde bombája döntetlent ért

A Ferencváros 1:1-es döntetlent ért el az albán Partizani Tirana vendégeként a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének szerdai első mérkőzésén, ami után kedvező helyzetből várhatja a jövő heti, budapesti visszavágót. A magyar bajnok és kupagyőztes a júniusi sorsolás nyomán a Skënderbeuval találkozott volna, csakhogy az albán bajnokot egy évre kizárta a nemzetközi kupasorozatokból az európai szövetség (UEFA), amelynek döntését később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is jóváhagyta. Az UEFA ezt követően az ezüstérmes Partizanit átsorolta az El-ből a BL-be.

A Fradinak otthon sem lesz könnyű

A Fradinak otthon sem lesz könnyű

A szerdai találkozón a hazaiak kerültek előnybe a második félidő elején, de Böde Dániel remekbe szabott góljával nem sokkal később egyenlített a Ferencváros, amely 0:0-s döntetlennel vagy bármilyen arányú győzelemmel továbbjuthat a visszavágón a harmadik selejtezőkörbe. A találkozó után az albán lapok sajnálkoztak, mondván, nagy lehetőséget szalasztott el a Partizani, a magyar fél részéről Thomas Doll a hibákról beszélt, amelyeket a visszavágóra minimalizálni kell, ha komolyan gondolják a továbblépést: „Tipikusan olyan meccs volt, mint amilyen egy szezon első találkozója szokott lenni. Voltak apró hibáink. Az egyik ahhoz vezetett, hogy a Partizani megszerezte a vezetést. Nagy védelmi hibát ejtettünk, ilyen gól ötvenből egyszer jön össze, de nem lepett meg minket a Partizani játéka, tudtuk, hogy vannak gyors játékosaik. A visszavágón stabilabbak, magabiztosabbak leszünk. Ha a budapesti összecsapáson nem hibázunk ennyit, továbbjutunk.” A gólszerző Böde arról számolt be, nem lepte meg, hogy csereként lépett pályára: „Utoljára még az Újpest elleni kupadöntőn voltam kezdő, azóta nem kaptam kilencven perces terhelést. Így aztán nem lepett meg, hogy csak csere voltam, Thomas Doll-lal beszéltünk is erről a meccs előtt. De nagyon bíztam abban, hogy betalálok, elvégre kiben bízzon az ember, ha nem magában?”

A játéknap legérdekesebb meccsét Ljubljanában játszották, ahol a szlovákiai Trencsén csapata bő fél óra után 4:0-ra vezetett, de az Olimpija a hajráig feljött egy gólra, és 3:4 után még egyenlítési esélye is akadt, ám kimaradt. A legnagyobb lépést a továbbjutás irányába a dán København tette, amely Észak-Írországban nyert 3:0-ra.

Nyitókép: A Fradinak otthon sem lesz könnyű