2024. augusztus 2., péntek
MAGYAR NB I.

A bajnok könnyed győzelme

Nem tartott sokáig a bizonytalanság a bajnoki címvédő és a szombathelyi Haladás találkozóján, ugyanis a fővárosi zöld-fehérek Böde vezérletével hét perc alatt eldöntötték a találkozó sorsát. A válogatott csatár előbb Trinkset hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd kicsivel később ő is eredményes tudott lenni. A szombathelyiek lassan ébredezni kezdtek a rémes kezdés okozta sokkból, ám amikor már helyzeteket is kezdtek volna kidolgozni, kapusuk, Király gólpasszal ajándékozta meg Bödét, aki köszönte szépen, megszerezte a második találatát is. A folytatásban ugyan Iszlai büntetőből szépíteni tudott, de a hátramaradt időben a Fradi győzelmét semmi sem veszélyeztette.

Az 1. fordulóban mindjárt egy rangadóra is sor került. Az Újpest–Honvéd derbi a nagy esőzés miatt negyedórás késéssel kezdődött, és a pálya talaja korántsem volt ideális. A körülményekhez a kispestiek alkalmazkodtak jobban, akik a lilák védelmi megingását kihasználva már a 4. percben vezetést szereztek. Nehezen alakult ki folyamatos játék, ráadásul a félidő végén az újpesti védelem ismét hibázott, amit ezúttal Eppel használt ki, s ezzel végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Izgalmas és változatos csatát hozott a két újonc csapat mérkőzése. A Mezőkövesd–Gyirmót találkozón két teljesen ellentétes félidőt láthatott a közönség: az első játékrészben a hazaiak voltak jobbak, a másodikban a vendégek, így összességében igazságos döntetlen született.

Vasárnap nem kis meglepetésre a Videoton vereséget szenvedett a Diósgyőrtől, a Dunaújvárosban lejátszott rangadón pedig Ádám találatával a Vasas legyőzte az MTK-t.

Az 1. forduló: Ferencváros–Haladás 3:1 (Trinks 3., Böde 7. és 36., illetve Iszlai 52.), Mezőkövesd–Gyirmót 2:2 (Střeštík 23. és 88., illetve Lengyel 66., Vass 86.), Újpest–Honvéd 0:2 (Hidi 4., Eppel 44.), Debrecen–Paks 1:1 (Takács 37., illetve Bartha 59.), MTK–Vasas 0:1 (Ádám 56.), Videoton–Diósgyőr 1:2 (Feczesin 2., illetve Bognár 17. és 39.).

A következő forduló (július 23-án és 24-én): Diósgyőr–Újpest, Haladás–Mezőkövesd, Honvéd–Ferencváros, Gyirmót–MTK, Paks–Videoton, Vasas–Debrecen.