2024. szeptember 26., csütörtök
LABDARÚGÁS

Újra Szabadkán készülnek a Kék Galambok

A Spartacus az első szabadkai edzésén

A Spartacus az első szabadkai edzésén

A Spartacus Ždrepčeva krv labdarúgói visszatértek a kéthetes zlatibori edzőtáborból, és hétfőtől Szabadkán készülnek a hétvégi bajnoki rajtra. Az előkészületek folyamán a Kék Galambok hat felkészülési mérkőzést játszottak, melyek során a Banja Luka-i Boracot és a lučani Mladostot egyaránt 2:0-ra verte a szabadkai együttes, a palánkai Bácskával és a Gornji Milanovac-i Metalaccal gól nélküli, az orosz Mordovijával 1:1-es döntetlent értek el, egyetlen vereségüket a bosznia-hercegovinai Krupa csapatától szenvedték el 2:1 arányban. A hétfői edzésen több új arcot lehetett felfedezni, akik közül többen már aláírtak a szabadkai klubhoz. Pavićević, Kerkez, az ukrán Zsuk, Glavčić, Ćalasan, Krmar és Radovanović mellett a napokban Anđić, Bašanović, valamint a nigériai Adjuru is aláírhatja a szerződését. A legújabb távozó az ifjúsági világbajnok Stefan Ilić, aki a Crvena zvezda együttesében folytatja pályafutását. Andrej Csernisov, a Spartacus Ždrepčeva krv vezetőedzője elmondta, hogy még két poszton szeretnének erősíteni, és ezzel kialakulna a csapat a 2016/17-es idényre.

– Középpályást és csatárt keresünk. Csakis olyan futballisták jöhetnek számításba, akik sokkal jobbak azoknál, akik jelen pillanatban tagjai a keretünknek – mondta Csernisov.

A bajnoki főpróbát az ópazovai edzőközpontban szerdán 18 órakor az orosz Tomsk ellen tartják a Kék Galambok, az első bajnoki mérkőzést pedig szombaton 20 órától Belgrádban, a Voždovac otthonában játsszák.