2024. augusztus 2., péntek
LABDARÚGÁS

Győzelmet várnak a Fradinál

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros egy hete 1:1-es döntetlent játszott Albániában a Partizani Tirana vendégeként a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének első meccsén, így egészen jó helyzetből várhatja a ma esti visszavágót, amelyen mindenki győzelmet vár a zöld-fehér alakulattól. Győzelem esetén nem kellene izgulni, biztos lenne a továbbjutás, ahogyan 0:0 esetén is – 1:1 után hosszabbítás következne, többgólos döntetlen és mindennemű vereség a Fradi búcsúját jelentené.

A Fradi jó hangulatban készülhetett a találkozóra, hiszen a hétvégén a Haladás elleni 3:1-es győzelemmel rajtolt az NB I.-ben, s ez megadhatja a kellő önbizalmat az albán együttes ellen. Thomas Doll vezetőedző elégedett volt az első félidőben látott teljesítménnyel, a második játékrészben mutatottakkal kevésbé, és a kapott gólnak sem örült: „A kétgólos előny birtokában egy kicsit visszaesett a lendületünk, könnyű labdákat adtunk el. A szünetben el is mondtam a srácoknak, hogy bár nagyszerű a háromgólos előny, de ez nekünk nem elég, ha nemzetközi meccseken is eredményesek akarunk lenni.”

A zöld-fehér gárdára továbbjutás esetén az osztrák–lett párharc győztese vár, az első meccsen hazai pályán a Salzburg 1:0-ra nyert a Liepaja ellen.