2024. augusztus 2., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

„Nem volt élet, nem volt tűz”

A BL 2. selejtezőköre jelentette a végállomást az európai kupaporond a magyar bajnok Ferencvárosnak, a zöld-fehér alakulat a Partizani Tirana otthonában elért 1:1-et követően hazai pályán is ugyanilyen eredménnyel az albán második ellen, majd tizenegyespárbajban alulmaradt. Negyedóra elteltével úgy tűnt, minden az esélyek szerint alakul, egy szabálytalanság után Gera Zoltán büntetőből megszerezte az előnyt, a Fradi állt továbbjutásra. Nem sokkal később Böde Dániel buktatásánál már néma maradt az észt Tohver játékvezető sípja, majd a félidő hajrájában jött a hideg zuhany, a napokkal korábban szerződtetett, és rögtön a kezdőben helyet kapó Oliver Hüsing olyan ügyetlenül ért labdába, hogy öngól lett belőle. A mérkőzés második félidejében – amikor Gera tizenhatoson belüli kezezése felett siklott el a bíró – és a hosszabbításban is tehetetlennek bizonyultak a zöld-fehérek a behúzódó Partizanival szemben, de a tizenegyespárbaj is valóságos rémálommá vált. Alban Hoxha kapus előbb betalált, majd kifogta Gera, Stanislav Šesták és Cristian Ramírez lövését is, és mondhatni, egymaga kiejtette a Fradit az elitsorozatból.

Thomas Doll vezetőedző értetlenül állt csapata bátortalanságához: Csak elnézést tudok kérni a szurkolóktól. Jól kezdtünk, de felfoghatatlan számomra, hogy utána miért hoztuk vissza a meccsbe az albánokat. Néhányan nagyon félve játszottak, ami nagyon nagy kár egy ilyen meccsen. Hazai pályán, nagyszerű stadionban esti meccset játszottunk, nagy lehetőség előtt álltunk, nagyon keserű így kiesni. Ez elfogadhatatlan, nem ezért küzdöttünk az egész tavalyi szezonban, hogy itt kiessünk. Nem volt élet, nem volt tűz bennünk. Volt néhány teljesítmény a csapatban, de a többiek produkciója mellett ez nem lehetett elég a továbbjutáshoz.”

A Partizani a BL-selejtezők harmadik körében az osztrák Salzburggal csap össze – továbbjutás esetén a BL, kiesés esetén pedig az Európa-liga playoffköre vár rá.