2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Földbe döngölte a Schalkét a madridi trió

Nem akármilyen mérkőzéseket láthattak a nézők szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, Didier Drogba Galatasaraya és egykori csapata, a Chelsea találkozóján talán az utóbbiaknak kedvező 1:1 született, Gelsenkirchenben pedig Karim Benzema, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo alkotta trió góljaival a Real Madrid kiütéses, 6:1-es győzelmet aratott a Schalke ellen.

Fantasztikus hangulatban telt az este Isztambulban, a Galatasaray szurkolói végig kitettek magukért, Fernando Torres 9. percben lőtt ügyes gólja után is hajtották csapatukat, amely a második félidőben olykor kapuja elé szegezte a Chelsea-t, a 65. percben egyenlített is Aurélien Chedjou révén. Az egyenlítés után szinte felrobbant a stadion, a végén talán már a Chelsea örülhetett jobban a döntetlennek. „Végülis ez egy jó eredmény. Három-négy hibát elkövettünk az elején, de a második félidőben remekül futballoztunk” – nyilatkozta a meccs után a Galata olasz szakvezetője, Roberto Mancini, majd áttért az esélylatolgatásra: „A visszavágó rendkívül nehéz lesz Angliában, de a játékosaink ma megmutatták, mire képesek. Nagyjából negyven százalék esélyt adok most magunknak. Azt mondom, jobbak az esélyeink, mint az első mérkőzés előtt voltak.”

José Mourinho szerint a nézők érzelmi túlfűtöttsége miatt volt nehéz a meccs számukra: „Ez Törökország, Isztambul, Galatasaray. A török futball nagyon érzelemdús, mi pedig egy hatalmas klub és kiváló futballisták ellen játszottunk. Nem volt könnyű. Nagyon erős csatáraik vannak, és a szélső védőik is remekül segítik a támadásokat. Nem nevezhető bámulatosnak az eredmény, de az 1:1 jobb eredmény, mint a 0:0, és nem rossz ez a végkimenetel.”

A Real Madrid korábbi 24 németországi fellépésén mindössze egyszer, 2000-ben a Bayer Leverkusen ellen nyert 3:2-re, Gelsenkirchenben viszont megszerezte második győzelmét is, ráadásul a Schalkéra a klubtörténet legnagyobb európai kupavereségét mérték a spanyolok a fölényes 6:1-gyel. Benzema, Bale és Ronaldo is duplázott, leiskolázták a játék minden elemében a hazaiakat, Klaas-Jan Huntelaar hajrábeli bombagólja csak szépségtapasznak volt elég. Carlo Ancelotti, a blancók mestere tökéletesnek nevezte csapata teljesítményét: „Mindennel elégedett vagyok, mivel tökéletes mérkőzést játszottunk. Minden sikerült. A támadótriónk nagyszerűen játszott, mindhárman betaláltak, de sok segítséget kaptak a csapattársaiktól. Tisztelnünk kell az ellenfelünket és a szurkolóit. Van még egy visszavágó, és a futball furcsa dolgokat tud produkálni.”

A Real gyakorlatilag negyeddöntős, a Chelsea-nek a visszavágón még bizonyítania kell, de egyértelmű esélyese a párharcnak, a visszavágókra március 18-án, 20.45-kor kerül sor.