2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – EURÓPAI KUPAPOROND

Spanyol belharc és egyéb csemegék

Pénteken a svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája és az Európa-liga negyeddöntőinek sorsolását, kiváló párharcokra számíthatunk mindkét versenysorozatban. A BL-ben lesz spanyol belharc, a Barcelona ugyanis az Atlético Madriddal csap majd össze (érdekesség, hogy a két gárda ebben a szezonban három alkalommal találkozott egymással, és mindannyiszor döntetlenre végeztek), a harmadik spanyol együttes, a Real Madrid megkapta az esélyt, hogy visszavágjon a tavalyi elődöntős kiesésért a Borussia Dortmundnak. A címvédő Bayern München ellenfele a Manchester United lesz. A két csapat legutóbb a 2009/2010-es idény negyeddöntőjében mérkőzött egymással, akkor a müncheniek az első mérkőzésen 2:1-re diadalmaskodtak, az Old Traffordon elszenvedett 3:2-es vereségükkel pedig idegenben lőtt több góllal jutottak tovább. Legemlékezetesebb párharcuk ugyanakkor az 1999-es barcelonai finálé volt, amelyben egészen az utolsó pillanatokig vezetett a Bayern, ám a Vörös Ördögök a ráadásban két gólt szerezve végül elhódították a trófeát.

A Paris Saint-Germain tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában elbukott a Barcelonával szemben, Zlatan Ibrahimovićék most a Chelsea-vel találkoznak.

Az első mérkőzéseket április 1-jén és 2-án rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor. Az elődöntő sorsolását április 11-én tartják, a sorozat döntőjét május 24-én Lisszabonban játsszák.

A negyeddöntő programja (uefa.com), április 1., kedd (20.45): Barcelona (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol) 20.45, Manchester United (angol)–Bayern München (német).

Április 2., szerda: Real Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német), Paris Saint-Germain (francia)–Chelsea (angol).

Visszavágók, április 8., kedd: Chelsea–Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund–Real Madrid.

Április 9., szerda: Bayern München–Manchester United, Atlético Madrid–Barcelona.

Európa-liga, a negyeddöntő párosítása: AZ Alkmaar–Benfica, Lyon–Juventus, Basel–Valencia, Porto–Sevilla. Az első mérkőzéseket április 3-án, a visszavágókat 10-én játsszák le.