2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – SZERBIAI KUPA

A kupadöntő a tét a vajdasági derbin

Ma játsszák a szerbiai kupa elődöntőinek első mérkőzéseit, amelyek közül az egyik vajdasági derbi lesz, az újvidéki Vojvodina ugyanis a szabadkai Spartacust fogadja, a másik összecsapáson az OFK Beograd a Jagodinát látja vendégül.

A negyeddöntőben mindkét bácskai gárda óriási győzelmet aratott, az újvidéki együttes a Crvena zvezdát, a szabadkai csapat pedig a Partizant verte ki, az elődöntőben pedig azok után csapnak össze, hogy két héttel ezelőtt, a szabadkai Városi Stadionban 1:1-es döntetlent játszottak egymással a bajnokságban.

Az újvidékiek edzője, Branko Babić szerint játékosai tisztában vannak a párharc tétjével: „A játékosaim tisztán látják, hogy mi vár rájuk. Eddig nem voltak eredménykényszerben, sokkal inkább a játékunk felépítésére fókuszáltunk. Ezúttal azonban csak és kizárólag az eredmény számít. Az lenne a legjobb, ha szépen és eredményesen is játszanánk, de ismétlem, csak a döntőbe jutás érdekel bennünket. Úgy gondolom, hogy ezek a fiatal játékosok eddigi hozzáállásukkal, munkájukkal és játékukkal megérdemelnék ezt, és óriási mérföldkő lenne a pályafutásukban.”

A Spartacus szakvezetője, Dragan Kanatlarovski úgy nyilatkozott a párosítás kapcsán, hogy nehezebb ellenfelet nem is kaphattak volna: „A Vojvodina egy meghatározó klub volt a régi Jugoszláviában, ma pedig az egyik legjelenősebb a szerbiai futballban. Ez a lehető legkeményebb ellenfél, de úgy gondolom, hogy van erőnk és tudásunk, hogy megnyerjük a párharcot.”

A belgrádi összecsapás 15 órakor kezdődik, a Vojvodina–Spartacus-rangadót pedig 18 órakor játsszák az újvidéki Karađorđe Stadionban.