2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – SZERBIAI KUPA

Előnyben a Vojvodina

Szerdán játszották a szerbiai kupaelődöntőinek első mérkőzéseit, délután a Jagodina nyert 2:1-re az OFK Beograd otthonában, a kora esti órákban pedig Újvidék a vendéglátó Vojvodina 1:0-ra győzött a szabadkai Spartacus ellen. A Jagodina fél lábbal már a döntőben érezheti magát, idegenbeli győzelmével komoly előnyre tett szert, a másik párharcot viszont korántsem tekinthetjük lefutottnak.

A bácskai kuparangadó első meccsén kb. félóráig kiegyenlített, komoly helyzet nélküli játék folyt, aztán viszont az újvidéki csapat vette át az irányítást. Az enyhe mezőnyfölény a második félidőben érett góllá, Enver Alivodić passzából Mijat Gaćinović talált a Kék Galambok kapujába. A Spartacus játékosai örülhetnek, hogy nem kaptak ki nagyobb arányban, a helyzetek aránya (19:4 a Voša javára) alapján kiváló eredményt értek el, elvégre a visszavágón meglesz az esélyük, hogy kiharcolják a kupadöntőben való részvételt.

A visszavágókra április 9-én Szabadkán és Jagodinán kerül sor, a döntőt pedig május 7-én játsszák.

Szerbiai kupa, elődöntők: OFK Beograd–Jagodina 1:2 (Gajić 18., ill. Lepović 3., Arsenijević 61.), Vojvodina–Spartacus 1:0 (Gaćinović 58.).